Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η κοροϊδία με τους μεσάζοντες στο Ηράκλειο συνεχίζεται!

Δημοσιεύθηκε

στις


Το www.xtypos.gr  είχε αποκαλύψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ πως η λαϊκή χωρίς μεσάζοντες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην ουσία πραγματοποιείται από μεσάζοντα, δηλαδή μια εταιρεία με την οποία έχει συνάψει συμφωνητικό ο Δήμος.
Θυμίζουμε πως το θέμα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη Δημοτική Αρχή να παραδέχεται πως έτσι διοργανώνεται η λαϊκή  και πως αυτή η πρακτική ακολουθείται και σε άλλους δήμους της Αττικής. Το γεγονός είχαν καταγγείλει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Δημήτρης Τσεκούρας, όσο και η επικεφαλής του “Δικτύου Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, τόσο από την ηθική πλευρά (δηλαδή την κοροϊδία του κόσμου με την ονομασία “Λαϊκή χωρίς μεσάζοντες”) όσο και από νομική πλευρά (δηλαδή αν είναι νομότυπο το συμφωνητικό και η διαδικασία εκχώρησης χώρου σε μια εταιρεία που μετά το μισθώνει στους παραγωγούς). Να σημειωθεί πως και οι δύο παρατάξεις έχουν ζητήσει το συμφωνητικό, ενώ ο Δήμος την επόμενη ημέρα  της ανωτέρω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση των λαϊκών!
Από την πλευρά της διοίκησης είχε υποστηριχτεί  πως η διαδικασία ήταν νομότυπη και ότι υπάρχουν οφέλη τόσο για τους πολίτες από την πώληση φθηνών προϊόντων όσο και από την παραχώρηση προϊόντων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Βέβαια ο εύλογος αντίλογος είναι πως οι τιμές των προϊόντων θα ήταν πολύ φθηνότερες αν δεν υπήρχε ο μεσάζοντας. Και σημειώνεται πως σε άλλους δήμους της περιοχής με τους οποίους επικοινώνησε το xtypos.gr όπως στη Μεταμόρφωση και τη Νέα Ιωνία οι δήμοι έρχονται σε επαφή απευθείας με ομάδες παραγωγών!

Πάλι διαφήμιση “λαϊκής χωρίς μεσάζοντες”
Αφού λοιπόν έχει αναγνωριστεί πως η λαϊκή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής γίνεται χωρίς μεσάζοντες πριν λίγες ημέρες λοιπόν ο Δήμος στέλνει δελτίο τύπου με συννημένη αφίσα για την πραγματοποίηση νέας δράσης στις 19 Ιανουαρίου και ο τίτλος ποιος νομίζετε πως ήταν: “10η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες”!! Η κοροιδία των πολιτών λοιπόν συνεχίζεται.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την αρχή του  δελτίου τύπου του Δήμου:
“10η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί διανομή αγροτικών προϊόντων στην οδό Κουντουριώτου (Λαϊκή Αγορά) από τις 08:00 – 13:00. Τηλέφωνα για πληροφορίες 213 2000141 – 213 2000121”. Και μετά ακολουθεί ο κατάλογος των προϊόντων

Η περίπτωση του Δήμου Κηφισιάς
Σχεδόν ταυτόχρονα με το Δήμο Ηρακλείου Αττικής δελτίο τύπου για διάθεση προϊόντων έστειλε και ο Δήμος Κηφισιάς με την ίδια ακριβώς συνημμένη αφίσα κάτι που δείχνει πως και ο Δήμος Κηφισιάς έχει προφανώς τον ίδιο μεσάζοντα.

Και βέβαια οι ενστάσεις που αναφέραμε πιο πάνω δεν παύουν να ισχύουν και για το Δήμο Κηφισιάς αλλά τουλάχιστον στο δελτίο  τύπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε λαϊκή χωρίς μεσάζοντες, δεν υπάρχει δηλαδή η κοροιδία του κόσμου όπως στην περίπτωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Το δελτίο τύπου του Δήμου Κηφισιάς έχει ως εξής:

“Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Κηφισιάς «Μένανδρος ΑΕ» Βασίλη Ξυπολυτά και την διευθύνουσα σύμβουλο, Μιμή Μπούρα, διοργανώνουν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή Ελλήνων Παραγωγών, διανομή προϊόντων στην καλύτερη δυνατή τιμή και ποιότητα.
 
Ενδεικτικά θα διανεμηθούν: Πατάτες, ρύζι, ελιές, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, καρποί, τυροκομικά και άλλα βασικά είδη διατροφής.
Σκοπός αυτής της δράσης είναι, να επωφεληθούν οι πολίτες του Δήμου μας από την προσφορά Ελληνικών προϊόντων σε πολύ καλές τιμές αλλά και να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, αφού εξασφαλίσαμε ότι το 2% επί των παραγγελιών θα δοθεί σε προϊόντα στην «Κοινωνική Μέριμνα» για να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο του Δήμου Κηφισιάς.

Ταυτόχρονα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας  προχωρήσαμε στην εφαρμογή ηλεκτρονικής παραγγελίας μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας www.marketkifissias.gr.
Εκεί μπορείτε να υποβάλλετε τις παραγγελίες σας έως και τις 17/01/2013 και με το ειδικό κουπόνι που θα εκτυπώσετε να παραλάβετε την παραγγελία σας την ημέρα της διανομής”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!

Διαβάστε ακόμα στα ακόλουθα links:

Λαϊκή χωρίς μεσάζοντες μόνο στα… λόγια

Καυτά ερωτήματα για τις “λαϊκές χωρίς μεσάζοντες”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ