Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η ΚΕΔΕ βράβευσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις


Με κεντρικό αλλά και τιμώμενο πρόσωπο τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλος, πραγματοποιήθηκε η  ειδική θεματική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Προσφωνώντας τον Έλληνα Επίτροπο στην εκδήλωση με θέμα: «Αυτοδιοίκηση, Ελλάδα, Ευρώπη», ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή του Έλληνα πολιτικού ως Δημάρχου Αθηναίων και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και στη συμβολή του στην αναβάθμιση του κύρους του  θεσμού διεθνώς. Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, προσδιόρισε ως μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη το μεταναστευτικό που πέρα από ανθρωπιστική διάσταση έχει και διάσταση που σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών των χωρών μελών της Ευρώπης, και κυρίως των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα.Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν ευρωπαϊκές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την υγειονομική θωράκιση του τοπικού πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και όχι να μετατίθεται το ζήτημα στους Δήμους χωρίς σχεδιασμό.
«Η θεματική αυτή εκδήλωση για το μεταναστευτικό έχει και ευρωπαϊκό περιεχόμενο, αφού έχει ως στόχο να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργούμε νέους διαύλους συνεργασίας και επικοινωνίας της Κ.Ε.Δ.Ε με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε όλους σε μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» τόνισε ο κ. Πατούλης που βράβευσε τον κ. Αβραμόπουλο για την προσφορά του.
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή συγκυρία θέλουν μια αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή και χειραφετημένη από την κεντρική εξουσία» επεσήμανε στην ομιλία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.. Αναφερόμενος στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτική, ο κ. Αβραμόπουλος, είπε ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη αποκτά ολοκληρωμένη και στοχευμένη πολιτική για τη μετανάστευση.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Πατούλης: Το Συνέδριο είναι ευκαιρία για νέο ξεκίνημα

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Μηνύματα συνεργασίας αλλά και πολιτικές κόντρες

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ