Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Η θέση του Μπάμπη Καούκη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Υπέρ τάχθηκε στη σύνταξη τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιλίου, κ. Μπάμπης Καούκης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  Συγκεκριμένα, ο κ. Καούκης ανέφερε: «Σίγουρα είναι μια θετική Ευρωπαϊκή πρόταση, η οποία μας κατευθύνει σε μια οικονομία και σε μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, μια κοινωνία που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους.
Από 1/1/15 είναι υποχρεωτική η ανακύκλωση όλων των ειδών.
Και εδώ όμως ερχόμαστε καθυστερημένοι, υπό το φόβο χρηματικών κυρώσεων και καταδικών για τις χωματερές που λειτουργούν ακόμα στη χώρα μας. Ένα χρόνο τώρα η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει κάνει τίποτα και ακόμα και όταν ήταν αντιπολίτευση, το μόνο που ήξερε να κάνει, ήταν να σταματήσει να γίνουν οι χωματερές και σε άλλα σημεία της Αττικής εκτός των Α. Λιοσίων – Φυλής.
Λες και εμείς στη Δυτική Αττική είμαστε η χαβούζα όλου του Λεκανοπεδίου. Για εμάς πρέπει να γίνουν οι χωματερές στα Μέγαρα και στο Γραμματικό, να χωροθετηθεί κοινός χώρος για Σταθμό Μεταφόρτωσης, με νομοθετική πράξη. Ο χώρος μεταφόρτωσης να είναι σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ και με τους όμορους Δήμους Περιστερίου, Πετρούπολης, Αγ. Ανάργυροι – Καματερού.
Και το έργο να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Και τέλος δε μας απαντήσατε:
– Που θα γίνει ο εσωτερικός χώρος εγκατάστασης του πράσινου σημείου και πόσα τ.μ. θα είναι;
– Που θα βρίσκεται ο χώρος κομποστοποίησης;
– Που θα είναι ο χώρος επεξεργασίας υλικών εκσκαφών και κατεδαφίσεων;
Τέλος πάντων λέμε ναι στη λήψη απόφασης για τη σύνταξη τοπικού σχεδίου και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ