Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η Βόρεια Αθήνα συζήτησε για τον κορωνοϊό – Όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη του Δ. Καιρίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πάρθηκε από τον Βουλευτή της ΝΔ, κ. Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει βήμα στους τοπικούς άρχοντες να αποτυπώσουν την εμπειρία και τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας.

Το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαΐου, το κανάλι του βουλευτή της Β1΄ Εκλογικής Περιφέρειας Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Δημήτρη Καιρίδη στο Youtube φιλοξένησε τους Δημάρχους Πεντέλης, κ. Δήμητρα Κεχαγιά, Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Τάσο Μαυρίδη, Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα και Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Δημήτρη Γαλάνη, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που προέκυψαν στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και ξεκίνησε με έναν σύντομο απολογισμό από κάθε Δήμαρχο, αναφορικά με τις δράσεις και τα μέτρα προστασίας που λήφθηκαν για την προστασία των πολιτών.

Μετά από τις σύντομες παρουσιάσεις της κατάστασης στους Δήμους, ο κ. Καιρίδης εξέφρασε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των πολιτών σχετικά με τα έργα ανάπλασης, την παραχώρηση χώρου για τραπεζοκαθίσματα κ.λπ. Σε γενικές γραμμές, οι Δήμαρχοι τόνισαν πως στο διάστημα αυτό τα έργα που ήταν προγραμματισμένα συνεχίστηκαν, αλλά και ότι είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις, κάτι που υπογράμμισαν όλοι ανεξαιρέτως.

Ωστόσο, αυτό που επισημάνθηκε σε ιδιαίτερο βαθμό από τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Γαλάνη είναι το γεγονός ότι η πανδημία βρήκε τους Δήμους “οικονομικά στεγνούς”, λαμβάνοντας υπόψη πως βγήκαν από άλλη μια προγενέστερη και δύσκολη οικονομική κρίση, και για τον λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη οικονομικής υποστήριξης από το κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό, και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Μαυρίδης έκανε λόγο για ανάγκη τήρησης μιας ελαστικότητας από το αρμόδιο ταμείο όσον αφορά τα δάνεια των Δήμων, ενώ και ο ίδιος και ο κ. Γαλάνης σημείωσαν και την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, λόγω του χαμηλού επιπέδου προσλήψεων, κάτι που δυσχεραίνει το έργο τους.

Από πλευράς της η κ. Κεχαγιά, ως Δήμαρχος Πεντέλης έκανε τη δική της πρόταση για εξοικονόμηση χρημάτων στους Δήμους, η οποία έγκειται στην μείωση του ΦΠΑ όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας. Ιδιαίτερη μνεία από την κ. Κεχαγιά, αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες έγινε και στο πρόβλημα της αστυνόμευσης στους Δήμους με σκοπό την επίβλεψη τήρησης των μέτρων, δεδομένου ότι στον Δήμο Πεντέλης υπάρχουν πολλαπλοί δημόσιοι χώροι και αλλά δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για να στελεχώσει τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Όσον αφορά το Δήμο Μεταμόρφωσης, ο Δήμαρχος κ. Σαραούδας επέστησε την προσοχή στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και το πόσο επιβαρύνει το έργο των επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόθεση τους να προσωρήσουν τα εκτελεστέα έργα στις πόλεις, κάτι που βρήκε σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες.

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Καιρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την στήριξή τους προς τους Δημάρχους και σημείωσε πως την Τρίτη 26 Μαΐου θα επαναληφθεί μια παρόμοια συζήτηση με άλλους τοπικούς άρχοντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ