Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ζωή Ράπτη*: «Κοινωνική συμμαχία για καλύτερη Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ». Αυτή είναι μία από τις πιο ωραίες φράσεις που έχουν ειπωθεί μεν για το ποδόσφαιρο αλλά η οποία, τελικά, έχει και βαθύ πολιτικό περιεχόμενο. Γκολ στην πολιτική είναι οι πράξεις όχι τα λόγια, η ευημερία των πολιτών όχι η κατάκτηση εξουσίας από ένα πρόσωπο ή κόμμα. Γκολ και μάλιστα θεαματικό είναι η εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεων και η γρήγορη υλοποίηση των σχεδιασμών που εξηγούνται από τους πολιτικούς στους πολίτες για να εγκριθούν από αυτούς.

Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή κιόλας της κυβερνητικής θητείας της δείχνει ότι δεν μπήκε στο «γήπεδο» για να χρονοτριβήσει, να παίξει «κατενάτσιο» με την πραγματικότητα. Είναι έτοιμη να νομοθετήσει, να προσφέρει απτές αποδείξεις της πρόθεσής της να βοηθήσει τους Έλληνες και την πατρίδα να ορθοποδήσουν έπειτα από την καταστρεπτική τετραετία του Σύριζα και των ιδεοληπτικών πειραματισμών του.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αποτελούν αμάχητα τεκμήρια της αποφασιστικότητας του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργικού συμβουλίου και του κόμματός μας για να αλλάξει άρδην το τοπίο: Από φέτος, μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες με ακίνητη περιουσία, μεσοσταθμικά κατά 22%. Επίσης, θα ρυθμιστεί προς το ευνοϊκότερο για τους οφειλέτες η ρύθμιση των 120 δόσεων. Ταυτόχρονα αποφασίζονται μια σειρά από φορολογικές ελαφρύνσεις προς τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ώστε η τόσο δοκιμασμένη και αδικημένη -από την εκδικητική πολιτική του Σύριζα- μεσαία τάξη να ανακουφιστεί από την αδιάκοπη επίθεση της υπερφορολόγησης.

Μαζί με την οικονομία, που χρειάζεται γενναίες παρεμβάσεις για την ανάταξή της, και ο τομέας της ασφάλειας των πολιτών βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας θα συμβάλλει και η κατάργηση της ύπαρξης του… δεινοσαύρου του ασύλου στα πανεπιστήμια, το οποίο κατέληξε να είναι το ακαταδίωκτο των μαφιών και των τρομοκρατών, καθώς και ο επανασχεδιασμός του Ποινικού Κώδικα ώστε να μην ευνοούνται με ποινές-χάδι οι τρομοκράτες και οι ποινικοί που βαρύνονται με σειρά κακουργημάτων και ειδεχθών εγκλημάτων.

Φυσικά, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει, αποφασίσει και δρομολογεί σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος του έθνους: του δημογραφικού. Ένα από αυτά είναι η καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και η αύξηση του ορίου του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την εθνική άμυνα, την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου και τη δημόσια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τα ηνία της χώρας για να αλλάξει τα πράγματα γρήγορα, προς το καλύτερο. Θα τα καταφέρει, γιατί έχει δίπλα της τους Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν ακριβώς αυτό!

*Αν. Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου Ν. Δημοκρατίας
Βουλευτή Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ