Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ζωή Ράπτη: “Η Ελλάδα ενωμένη αποκρούει την εισβολή”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί εθνική ηγεσία και προφυλάσσει τη χώρα από την τουρκική επιθετικότητα. Αυτό νιώθουν οι πολίτες, αυτό αντιλαμβάνονται όλες οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, αυτό καταλαβαίνει, φυσικά, και η τουρκική ηγεσία. Μόνο μια αξιοθρήνητη ιδεοληπτική μειοψηφία δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν έντονα και δραματικά αλλά θα μπορούσαν να έχουν αποδειχθεί τραγικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες αν πρωθυπουργός δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά κάποιος σαν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ισχυριστεί
ότι δεν γνώριζε πως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Η Τουρκία εκβιάζει και την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να επιβάλλει τη λογική του «Ντον Κορλεόνε» της γειτονιάς, ασκώντας «πολιτική» με τρόπο ωμό και χυδαίο. Από την άλλη, η πατρίδα μας, με το λαό ενωμένο, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε διαρκή επαγρύπνηση και αδιάκοπη, συντονισμένη δράση, και με την καθοδήγηση της υπεύθυνης κυβέρνησης έχει αποδείξει σε εχθρούς και φίλους ότι μπορεί να σταθεί όρθια ακόμα και εν μέσω θυέλλης.

Η προώθηση πληθυσμών στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν έγινε από μόνη της. Υπάρχει πληθώρα τηλεοπτικού υλικού, το οποίο αποδεικνύει την άμεση συνέργεια του τουρκικού κράτους στην απόπειρα της εισβολής του στρατού των αόπλων, εγκάθετων και μη μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, διότι δεν πρόκειται περί προσφύγων από το Ιντλίμπ, αλλά ζουν εδώ και αρκετό καιρό στην Τουρκία και οι περισσότεροι μιλούν καλά τουρκικά.

Ο ξεκάθαρος στόχος του προέδρου της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και του βαθέως κράτους της γείτονος ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας μας. Αυτή, όμως, η παράνομη εισβολή διακόπηκε άμεσα, δίχως δισταγμούς και αποτελεσματικά από την κυβέρνηση.

Το κλείσιμο των συνόρων, η βίαιη απώθηση των εισβολέων και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή του δικαιώματος αιτήματος ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες, για ένα μήνα, ήταν μερικές από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που έκαναν τη διαφορά.

Εξαιρετικά σημαντική και για το άμεσο μέλλον αλλά και για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι και η επίσκεψη στη χώρα μας του κλιμακίου των ευρωπαίων αξιωματούχων, που είδαν εκ του σύνεγγυς πως έχει η κατάσταση. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς συνάντησαν τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, επιθεώρησαν και από αέρος την κατάσταση στα σύνορα και στις κοινές δηλώσεις που έγιναν στις Καστανιές του Έβρου καταδίκασαν ομόφωνα την πολιτική της Τουρκίας, αποδέχθηκαν ότι αποτελεί πρόβλημα που δεν πρέπει η Ελλάδα να χειριστεί μόνη της αλλά αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης να το διαχειριστεί με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν επιχειρησιακά μέτρα έμπρακτης στήριξης στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων παροχής πλειάδας σκαφών, πτητικών μέσων, συνοριοφυλάκων αλλά και οικονομικών ενισχύσεων.

Τα πράγματα είναι μεν δύσκολα αλλά οι Έλληνες ενωμένοι και με ικανή ηγεσία μπορούμε να υπερκεράσουμε ακόμα και τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο μας.

* Η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ