Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ζητείται φως στις υποθέσεις των πλαστών πτυχίων

Δημοσιεύθηκε

στις


Το αίτημα του να γίνει μια ουσιαστική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας επί των περιπτώσεων υπαλλήλων που έχουν βρεθεί με πλαστά δικαιολογητικά έθεσε για μια ακόμα φορά προς τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (Δημιουργία Αλληλεγγύη) κ. Παναγιώτης Μανούρης. Ο κ. Μανούρης είχε θέσει το θέμα και πριν τις διακοπές του Αυγούστου και είχε πάρει την υπόσχεση από τον Δήμαρχο πως θα γίνει ενημέρωση. Αντ΄αυτού η διοίκηση χορήγησε ένα έγγραφο της υπηρεσίας στο οποίο γίνεται μια απλή καταγραφή για το έχει γίνει σε αυτό το ζήτημα μέχρι σήμερα.
Από το έγγραφο αυτό λοιπόν αποκαλύπτεται πως εστάλησαν από το Δήμο για έλεγχο συνολικά 945 δικαιολογητικά. Εξ αυτών ο Δήμος έχει λάβει απαντήσεις για τα 827 και εκκρεμούν 127 (τα 41 αφορούν το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο και την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και τα υπόλοιπα είναι κυρίως ισοτιμίες από ξένα πανεπιστήμια και τίτλοι σπουδών ομογενών γιατί διασταυρώνονται με πρεσβείες). Από τα 827 λοιπόν βρέθηκε πρόβλημα με τα 7 που αφορούν 5 υπαλλήλους για τους οποίους η δημοτική αρχή έχει διαβεβαιώσει πως κινούνται οι νόμιμες διαδικασίες. Επίσης, προστίθεται πως βρέθηκε πλαστό δικαιολογητικό και σε φάκελο υπαλλήλου ο οποίος ήρθε στο δήμο μέσω της αυτοδιοικητικής κινητικότητας. Στον συγκεκριμένο ανακλήθηκε άμεσα η μετατάταξή του και επέστρεψε στο δήμο προέλευσής του.

Υπάρχει εμπιστευτικό πρωτόκολλο;
Ο κ. Μανούρης, πάντως, επέμεινε στο αίτημά του να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με πιο μεγάλη λεπτομέρεια, τονίζοντας πως κυκλοφορούν διάφορες φήμες στην πόλη, και μάλιστα το έφερε και γραπτώς στον Πρόεδρο του Σώματος, κ. Χρήστο Αναμουρλόγλου, προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε. Ο κ. Μανούρης κατήγγειλε, επίσης, πως του ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ.  Κυριάκο Χαμαλίδη, να δει από κοντά έγγραφο που αφορά μια εκ των υποθέσεων και το οποίο είναι στο «εμπιστευτικό πρωτόκολλο» όπως το αποκάλεσε ο Γενικός. Ο κ. Μανούρης αμφισβήτησε πως υπάρχει τέτοιου είδους πρωτόκολλο και ζήτησε όποιο έγγραφο υπάρχει να του κοινοποιηθεί όπως και στους υπόλοιπους επικεφαλής. Η απάντηση του Δημάρχου, κ. Ηρακλή Γκότση, ήταν πως η προσέγγιση έγινε γιατί η υπόθεση αφορά την πρώην  παράταξη του κ. Μανούρη («Νέα Ιωνία Νέα Άποψη»). Ο κ. Μανούρης εδώ διαμαρτυρήθηκε πως δεν γίνεται να τον αφορά για οτιδήποτε έχει γίνει στο παρελθόν στο δήμο και μάλιστα όταν υπάρχει νέα παράταξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ