Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Επιστολή στον δήμαρχο για τους συμβασιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρέμβαση για το θέμα των Συμβασιούχων του Δήμου πραγματοποίησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Παλαιό Φάληρο, κ. Κώστας Μερκουράκης, ο οποίος επέλεξε να στείλει επιστολή στον Δήμαρχο, κ. Διονύση Χατζηδάκη, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη εκδίκαση της έφεσης.
Ο κ. Μερκουράκης στην επιστολή του ζητά από τον κ. Χατζηδάκη να ανακαλέσει την απόφαση του για πρόταση αναβολής της Δίκης και ζητά από τη Δημοτική Αρχή να τολμήσει να διεκδικήσει ρόλο στις εξελίξεις, αποσύροντας την έφεση.
Χαρακτηριστικό, είναι το ακόλουθο απόσπασμα της επιστολής: «Το υπόμνημα των εργαζομένων προς το Δημοτικό Συμβούλιο αξίζει την προσοχή μας επειδή αποτελεί μια γνήσια προσπάθεια να αποκατασταθεί το δίκαιο, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των δημοτών. Θα ήταν εξαιρετικά αναντίστοιχο των απαιτήσεων και των προκλήσεων της εποχής, να συνεχίσει να κρατά ο Δήμος μας μια παθητική στάση, που θα καταστήσει ανεξέλεγκτες τις εξελίξεις.
Είναι ορατός ο κίνδυνος η ακαμψία να μετατραπεί σε αδικία, αφήνοντας θέσεις εργασίας να χαθούν και μάλιστα λίγο πριν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα πρώτιστα πολιτικά κι όχι σαν έναν νομικό μονόδρομο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είχε ήδη αποσύρει τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει, όπως την υποχρεώνει ο Νόμος, εναντίον των εργαζομένων. Αν επιμείνετε στην πρόσφατη απόφαση σας για ματαίωση της δίκης, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε για το γεγονός ότι αναβολή της εκδίκασης ακόμα κι αν τη ζητήσουν και οι δύο αντίδικοι δεν υποχρεώνει στην αποδοχή της από τον Εφέτη. Στην περίπτωση λοιπόν που η αναβολή δεν γίνει αποδεκτή, ο κίνδυνος να μείνουν εκτός αναμενόμενης τροπολογίας οι εργαζόμενοι των οποίων η υπόθεση θα εκδικαστεί την 3η Νοεμβρίου, είναι εξαιρετικά υψηλός. Εξίσου υψηλή είναι και η συνακόλουθη πολιτική ευθύνη, αφού οι επόμενες ομάδες εργαζομένων – που η εκδίκαση των υποθέσεων τους δεν περιορίζεται σε τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια – θα επωφεληθούν από αυτή και θα τακτοποιηθούν εργασιακά.  Ο μόνος σίγουρος τρόπος εξασφάλισης του απαιτούμενου χρόνου για τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, είναι η ματαίωση.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ