Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Επικρίσεις και προτάσεις από Μανούρη για το δημοτικό γκαράζ

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρέμβαση είχαμε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέας Ιωνίας “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, κ. Παναγιώτη Μανούρη για το μείζον θέμα της αγοράς από το Δήμο οικοπέδου για τη στέγαση του δημοτικού γκαράζ αλλά και την απαλλοτρίωση τριων δεσμευμένων οικοπέδων στην πόλη.
Στην ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου τονίζονται τα εξής:
“Με αφορμή τα θέματα (3) και (4) της ημερήσιας διάταξης της 22ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης Δημιουργία – Αλληλεγγύη και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Μανούρης έχουν με σαφήνεια τοποθετηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις αοριστίες και την απουσία σωστής τεκμηρίωσης από τον εισηγητή στο θέμα που αφορούσε στην «τροποποίηση της με αρ. 306/29.10.2013 πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου για τους σκοπούς του δανείου για απαλλοτριώσεις» η οποία προέβλεπε να αφαιρεθούν τα ποσά για απαλλοτριώσεις τριών οικοπέδων και πιο αναλυτικά:    
– Απαλλοτρίωση οικοπέδου στο Ο.Τ. 179α (φερόμενων ιδιοκτητών Κων/νου Κυπραίου και λοιπών).
– Απαλλοτρίωση χώρου πρασίνου στο Ο.Τ. 128 (ADAM’S).
– Απαλλοτρίωση στο Ο.Τ. 357 (Νίγδης και Πόντου)
Επιπροσθέτως, προβλεπόταν η μεταφορά των ποσών από τις πιο πάνω απαλλοτριώσεις για την αγορά ακινήτου για μεταστέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου.  Είχαμε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο δάνειο, του οποίου η τροποποίηση ζητείται, έχει παρθεί από Ιδιωτική Τράπεζα για συγκεκριμένους λόγους μετά από σχετική απόφαση Δ.Σ.
Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι για την αγορά του οικοπέδου δε μπορούμε να λάβουμε σε καμία περίπτωση νέο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς αυτός ο ισχυρισμός να τεκμηριώνεται στην εισήγησή του.  Επίσης δεν εξηγούνται οι λόγοι που πάρθηκε σχετικά πρόσφατα η απόφαση να δοθούν τα διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος ενώ υπήρχε η ανάγκη αγοράς του συγκεκριμένου οικοπέδου.
Η παράταξή μας επίσης ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν Εμπορικές Τράπεζες με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνάψουμε δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο κατά 1,5 – 2 % σε σχέση με το επιτόκιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων”.

Προτάσεις
“Συμπερασματικά, υπήρξαν πολλά κενά και παραλείψεις από  μέρους της Δημοτικής Αρχής στην εν λόγω εισήγηση.
Προτείνουμε λοιπόν για το αμέσως επόμενο Δ.Σ.:
Α) την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αν δόθηκαν τα διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος όπως είχε αποφασιστεί. Αν όχι να παρθεί νέα απόφαση ακύρωσης της προηγούμενης, από το Δ.Σ.
Β) να ενημερωθούν οι Αρχηγοί των Παρατάξεων για τις μέχρι τώρα ενέργειες σχετικά με την έρευνα για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου.
Γ) τη δημιουργία δια παραταξιακής επιτροπής και τη διενέργεια διαγωνισμού με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλες τις τράπεζες και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με σκοπό την αγορά οικοπέδου για την μεταστέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου.
Τονίζουμε ότι δε διαφωνούμε για την αναγκαιότητα μεταστέγασης της Υπηρεσίας Καθαριότητας από το χώρο του Σταδίου σε άλλο οικόπεδο αλλά δε συμφωνούμε με την μεθοδολογία που ακολουθείται καιρό τώρα στην προσέγγιση επίλυσης του θέματος.
Περιμένουμε από τον κύριο Δήμαρχο άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες για την εύρεση λύσης και να σεβαστεί τις ενστάσεις που πρόβαλλε σύσσωμη η Αντιπολίτευση, η οποία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα μεταστέγασης των Υπηρεσιών Καθαριότητας αλλά με τρόπο που να διασφαλίζει την ορθότητα των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν κατά την πορεία, άρα και το συμφερότερο για τον δήμο μας αποτέλεσμα”.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτα συναίνεση και μετά το …οικόπεδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ