Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι”: Σχόλιο στην απάντηση της Περιφέρειας για την ευχαριστήρια επιστολή

Δημοσιεύθηκε

στις

“Θύελλα” ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μετά την ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχων του Βορείου Τομέα προς τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, για τη συμβολή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της “Μήδειας”.

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι”, Λ. Μαγιάκης απαντά στην ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Λ. Κεφαλογιάννη, η οποία δημοσιεύθηκε μετά την κοινή ανακοίνωση – κριτική παρατάξεων του Βορείου Τομέα απέναντι στην ενέργεια αυτή.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “Θα ήταν φρόνιμο η Αντιπεριφερειάχης Βορείου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη πριν πάρει θέση πάνω στην κοινή ανακοίνωση των εννέα επικεφαλής παρατάξεων του Βόρειου Τομέα, ως αυτόκλητη μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Πατούλη και των Δημάρχων που του απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή, να είχε καλύτερη πληροφόρηση.

Τι έκανε πχ ο κ. Πατούλης σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ ή σαν Περιφερειάρχης Αττικής για να τροποποιήσει τη δαιδαλώδη νομοθεσία για την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, ΔΕΔΔΗΕ, Δασαρχείων, Ιδιωτών, Πολεοδομιών, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αρχαιολογίας, προκειμένου να λύσει το αλαλούμ στο θέμα του κλαδέματος των δέντρων που προκάλεσε και τα περισσότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της τελευταίας χιονόπτωσης; Απολύτως τίποτα παρά μόνο, όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, επιδόθηκε σε επίρριψη ευθυνών στον αποδεκατισμένο από τις μνημονιακές πολιτικές και έτοιμο προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ.

Πόσο εποικοδομητική και «πάνω από κομματικές ταυτότητες» ήταν η στάση του κ. Πατούλη ως δημάρχου Αμαρουσίου την προηγούμενη περίοδο τόσο απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και σε Δημάρχους που δεν είχαν σχέση με το χώρο της ΝΔ; Ήταν απόλυτα απαξιωτική, επιθετική και εντελώς έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου που προβλέπει σχέσεις «συνεργασίας και συναλληλίας» μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας.

Και κάτι τελευταίο ποιος έχει δίκιο η κα Κεφαλογιάννη όταν ισχυρίζεται ότι «οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η «Μήδεια», κατέστησαν αναπόφευκτο να υπερβούμε τις νόμιμες αρμοδιότητές μας ανταποκρινόμενοι σε κάθε αίτημα Δήμου για να συνδράμουμε στο έργο τους και αυτό πράξαμε» ή ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Β. Κόκκαλης όταν με την από 16-2-2021 επιστολή του προς το Δήμο Αμαρουσίου έγραφε ότι «θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι αδυνατούμε να παράσχουμε συνδρομή» για αποστολή μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού.

Όλα αυτά τα γνώριζαν πολύ καλά οι κ. Δήμαρχοι και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στην αποστολή συγχαρητήριας επιστολής για επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον κ. Πατούλη. Ας ψάξει λοιπόν αλλού η κα Κεφαλογιάννη για «μικρόψυχο λαϊκισμό και ανέξοδη κριτική» και πρώτα από όλα μέσα στη δική της παράταξη.”

 

 

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Ρε τι χάλι

    3 Μαρτίου 2021 at 12:58 μμ

    Σωστό άρθρο. Αναλγησία και σφουγκοκωλαρίαση. Η Ελληνική σάπια πολιτική πραγματικότητα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ