Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ενωμένο Μαρούσι: Κριτική στη διοίκηση Αμπατζόγλου για την προσχολική αγωγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η κριτική της δημοτικής παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” ως προς την διοίκηση του Θ. Αμπατζόγλου.

Σε νέα ανακοίνωσή της, η παράταξη επικεντρώνεται στο ζήτημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, μετά από επίσκεψή της στον χώρο όπου πρόκειται να γίνει η στέγαση.
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:
“Πριν από μία εβδομάδα αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ” επισκέφθηκε τα εργοτάξια των παραρτημάτων των νηπιαγωγείων, για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, στις περιοχές των Εργατικών Κατοικιών, των Αναβρύτων και του Νέου Αμαρουσίου και παρουσίασε τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις που αφορούν στην έγκαιρη
παράδοσή τους.

Τότε το  γραφείο τύπου της διοίκησης Αμπατζόγλου έσπευσε, χωρίς ήθος, να μας χαρακτηρίσει «μηδενιστές» και να καθησυχάσει τους συμπολίτες μας πως όλα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους.

Προς επίρρωση αυτής της ανακοίνωσης την επόμενη ημέρα ο κ. Αμπατζόγλου συνοδευόμενος από τον κ. Σαγρή κα κάποιους αντιδήμαρχους, επισκέφτηκε τα παραρτήματα, φωτογραφήθηκε, και διαβεβαίωσε τους γονείς των νηπίων, πως τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απολύτως.

Η ώρα του απολογισμού έφτασε.

Οι συμπολίτες μας έχουν την ικανότητα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε να διαπιστώσουν εάν τα παραρτήματα του 10ου και 13ου νηπιαγωγείου της οδού Ιερού Λόχου και του 6ου νηπιαγωγείου της οδού Σαλαμινομάχων είναι έτοιμα προς χρήση από τα νήπια. Μόνο το παράρτημα του 18 ου νηπιαγωγείου είναι σχεδόν έτοιμο.

Η νέα διάψευση των κ.κ. Αμπατζόγλου και Σαγρή είναι γεγονός και δυστυχώς γι’ αυτούς δεν οφείλεται στον κακό … καιρό αφού ούτε μια σταγόνα δεν έπεσε από τον ουρανό κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου ούτε στην πανδημία καθώς το δεύτερο λοκντάουν ξεκίνησε ακριβώς την ημέρα της καταληκτική ημερομηνίας προθεσμίας παράδοσης για τον εργολάβο. Δηλαδή 7/11/2020.

Αναμένουμε από τον κ. Αμπατζόγλου και τον κ. Σαγρή να ζητήσουν πάλι συγνώμη από τους γονείς και τις/ους εκπαιδευτικούς για τη νέα αστοχία τους.

Κυρίως όμως αναμένουμε από τη διοίκηση του δήμου να ενεργοποιήσει την παράγραφο 6.1. της σύμβασης που προβλέπει ρήτρα για τη μη έγκαιρη παράδοση του έργου.

Τους τη θυμίζουμε : «Για κάθε ημέρα υπέρβασης της συνολικής προθεσμίας από υπαιτιότητα του Αναδόχου και για τις πρώτες 18 ημέρες επιβάλλεται ποινική ρήτρα 1.053,90€ ημερησίως.» Αυτά είναι χρήματα των δημοτών και πρέπει να τα διεκδικήσετε.

Επίσης θυμίζουμε πως ο ανάδοχος του έργου έδωσε έκπτωση 2% την ώρα που σε άλλους Δήμους στα έργα επιτυγχάνονται εκπτώσεις 25% έως 70% !”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ