Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε”, του Παύλου Χρηστίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και Δικηγόρου

 

Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και ενημέρωσης των πολιτών.
Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα, κυρίως με τα προβλήματα των μεταλλάξεων που μας πολιορκούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 75%, που επηρεάζει ιδιαίτερα τις νεότερες ηλικίες. Οι περιοχές που παρατηρείται η μεγαλύτερη αυξητική τάση είναι η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Αυτό, σε συνδυασμό με την Μετάλλαξη Δέλτα, που είναι εξόχως μεταδοτική, μας φέρνει προ των πυλών του 4ου κύματος, που δεν αποκλείεται να υψωθεί εν μέσω διακοπών, στις αρχές του Αυγούστου. Οι επιστήμονες εκπέμπουν ηχηρό μήνυμα: Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Τι κάνουμε , λοιπόν, συνεχίζουμε μια άγονη και στείρα κομματική διαμάχη με φθηνή προπαγάνδα ή βγαίνουμε μπροστά ουσιαστικά και με συναίσθηση της ευθύνης και της αποστολής μας;

Eμείς υποστηρίζουμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν πρωτοβουλίες που μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι. Χρειάζεται εμβολιαστική πειθώ με ενημέρωση και ενσυναίσθηση ακόμα και πόρτα-πόρτα.

Είχαμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου πολύ καιρό πριν, όταν η γαλάζια μονοφωνία καλλιεργούσε τον εφησυχασμό. Η κυβέρνηση τώρα πανικόβλητη εξαντλείται σε απειλές των Υπουργών και εξαγγελίες στο πόδι, που δεν μπορούν να ελεγχθούν και να τηρηθούν.

Εμείς ξεκάθαρα υποστηρίζουμε ότι επιβάλλεται να αυξηθεί άμεσα ο ρυθμός εμβολιασμού και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Επιτέλους η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα χρειάζεται συνεννόηση όλων μας, αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, για να πείσουμε τους πολίτες

Λέγαμε εδώ και παρά πολλούς μήνες ότι αν η επιτροπή Βιοηθικής πει ότι μπορούν να είναι υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, θα πρέπει οπωσδήποτε αυτό να υλοποιηθεί.

Αυτό που χρειάζεται είναι επειγόντως να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και γι’ αυτό εμείς μπαίνουμε μπροστά, πιστεύουμε ότι χρειάζεται συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών

Έχουμε επισημάνει ότι η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, και ιδιαίτερα του προγράμματος εμβολιασμού, δημιούργησε ασυνέχειες, προβλήματα και σύγχυση στους πολίτες, δυναμώνοντας έμμεσα το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Γι’ αυτό και επικοινωνιακές ή αποσπασματικές παρεμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα όσο δεν προχωρά ο μαζικός εμβολιασμός και η λήψη μέτρων προστασίας, πριν χαθεί οριστικά η τουριστική σεζόν και η χώρα κυλήσει ξανά σε ένα νέο πανδημικό κύμα.

Παίρνουμε, λοιπόν, από τη Θεσσαλονίκη την πρωτοβουλία, με επικεφαλής την Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, και καλούμε κόμματα και φορείς να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα.

Όχι με λόγια, αλλά εμπράκτως, με ουσία.

Το Κίνημά μας, θα ετοιμάσει ειδική καμπάνια ενθάρρυνσης του εμβολιασμού τονίζοντας τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής προσπάθειας.
«Εμβολιαζόμαστε γιατί Νοιαζόμαστε» για την υγεία των συμπολιτών μας, την κοινωνική συνοχή, τις δουλειές και τον μόχθο όλων μας που δεν θέλουμε άλλους εγκλεισμούς και χάσιμο θέσεων εργασίας.

Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μακριά από κουνήματα δαχτύλων και «διαπαιδαγωγικά sms».

Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε να προασπίσουμε τη ζωή και την υγεία μας, τα σημαντικότερα και ουσιαστικότερα αγαθά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ