Την «αυλαία» των εμβολιασμών των πολιτικών προσώπων άνοιξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου προσήλθε λίγο πριν από τις 14:00 την Κυριακή στον Ευαγγελισμό και έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «όλοι οι ερευνητές μόχθησαν για να έχουμε έγκαιρα το εμβόλιο. Η Ε.Ε απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Δε θα μπορέσουμε ποτέ να ευχαριστήσουμε το υγειονομικό προσωπικό όσο τους αναλογεί. Δίπλα στην αγωνία φωλιάζει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας γι αυτό είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, για να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Μητσοτάκης: «Όλοι χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας»

Λίγη ώρα αργότερα, στο νοσοκομείο «Αττικόν» εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού στις 14:25.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό, έστειλε και μήνυμα στους αρνητές, λέγοντας ότι όσο προχωρά η διαδικασία, θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό:

«Είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη, την ΕΕ που κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο σε όλες τις χώρες την ίδια μέρα. Πιστεύω σήμερα όλοι χαμογελάμε κάτι από τις μάσκες μας. Ξεκινά το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού κατά του COVID» επεσήμανε. «Εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να δείξουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Μαζί μας εμβολιάζονται και υγειονομικοί που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους οφείλουμε πολλά. Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά, πιστεύω, οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον εμβολιασμό θα αλλάξουν γνώμη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους μας, να πάρει μπρος η οικονομική δραστηριότητα. Πιστεύω αυτό θα συμβεί το 2021, πιστεύω στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου μας», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκε παρουσία του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Μάλιστα, προσερχόμενος και απευθυνόμενος στον κ. Τσιόδρα, του είπε: «Σωτήρη χαίρομαι που σε βλέπω με ιατρική αμφίεση».

Τσιόδρας: «Ούτε που το κατάλαβα»

Ο κύριος Τσιόδρας, εργαζόμενος στην Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΠΓΝ «Αττικόν» φορύσε ιατρική μπλούζα και ήταν o επόμενος που έλαβε το εμβόλιο, γύρω στις 14:40.

Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι κάθε χρόνο κάνει διάφορα εμβόλια. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία σχολίασε: «Ούτε που το κατάλαβα».

Στη δήλωσή του ανέφερε ότι τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί και είπε ότι με το δικό του εμβολιασμό αρχίζει συνολικά η διαδικασία για όλους τους υγειονομικούς.

Προέβλεψε δε ότι για το τέλος της πανδημίας θα απαιτηθεί λίγος χρόνος ακόμα.

Με Τασούλα και Βαρουφάκη έκλεισε η πρώτη ημέρα εμβολιασμών

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κύριος Τασούλας πέρασε τις πόρτες του νοσοκομείου λίγο πριν τις 3 και αφού συμπλήρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, στη συνέχεια εμβολιάστηκε.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, την ίδια διαδικασία ακολούθησε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στον «Ευαγγελισμό» λίγο μετά τις 15:00 με τη μοτοσυκλέτα του και, αφού έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, επεσήμανε πως το εμβόλιο δεν θα φέρει την άμεση απελευθέρωση από την πανδημία, τονίζοντας πως «χρειάζεται απελευθέρωση από ολιγαρχικές πρακτικές».

Τη Δευτέρα οι Τσίπρας, Κικίλιας – Την Τετάρτη ο Κουτσούμπας – Στις 4/1 η Γεννηματά

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου θα πάρει σειρά ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε πριν την έναρξη των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Θα εμβολιαστούν και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης

Ο κατάλογος των κρίσιμων για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης προσώπων που θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει, επίσης, επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργης, ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής, καθώς και η ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστεύσης και Ασύλου.