Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: «Πυρά» μεταξύ των ΥΠΕΞ για την μειονότητα της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιμένει να συνεχίζει την ρητορική της η Άγκυρα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, με tweet του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να κάνει λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα».

Όπως αναφέρει το σχετικό tweet, «συνεχίζεται ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια».

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας υπογραμμίζει πως η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τη στήριξη στον «δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

 

« Να πάρει μαθήματα» η απάντηση της Ελλάδας

Ανακοίνωση αναφορικά με τις τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή μεταξύ άλλων κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων όπως την εργαλειοποίηση ψευδο-δικαιωμάτων στον βωμό της εσωτερικής κατανάλωσης.

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ