Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Ελλάδα – Τουρκία – ΗΠΑ και ελληνοαμερικανικό λόμπι: η μάχη του Κογκρέσου”: Εκδήλωση στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα τελευταία χρόνια, το αμερικανικό Κογκρέσο έχει αναδειχθεί σε κρίσιμο και, συχνά, καθοριστικό παράγοντα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική καθώς στο Κογκρέσο η επιρροή του ελληνοαμερικανικού λόμπι είναι το περισσότερο ισχυρή. Αύριο Τετάρτη, θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με έναν κορυφαίο εκπρόσωπο του ελληνοαμερικανικού λόμπι, τον Έντι Ζεμενίδη, ο οποίος παρασημοφορήθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον. Μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν, η μάχη για την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας επικεντρώνεται, σε μεγάλο βαθμό, στο Κογκρέσο.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 20:00, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, υποδέχεται τους:

  • Έντι Ζεμενίδη, εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC),
  • Δημήτρη Καιρίδη, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, ΝΔ, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Πάντειo Πανεπιστήμιο,
  • Λεωνίδα-Φοίβο Κόσκο, Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
  • ​Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας, Μάκης Προβατάς.

Οι καλεσμένοι θα συζητήσουν για την επιδραστικότητα και την αξία του Ελληνοαμερικανικού lobby, σε μια εποχή νέων προκλήσεων, δύσκολων καιρών και κρίσιμων αποφάσεων. Οι ιστορικές εξελίξεις του παρόντος πρόκειται να αποτελέσουν καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την εξέλιξη και την μορφή των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας. Η Ελλάδα, πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνει τις συμμαχίες της και τη σχέση της με τους Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας, και βέβαια το Ελληνοαμερικανικό lobby.

Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ