Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Εκπονείται σχέδιο συνεργασίας Δήμου και αστυνομίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Τα ζητήματα ευνομίας και ευταξίας στο κέντρο της Αθήνας (παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, επαιτεία κ.λπ.), συζητήθηκαν στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του δήμαρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Είχα την χαρά να καλωσορίσω σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Καμίνη,  με τον οποίο συζητήσαμε διάφορα θέματα αρμοδιοτήτων μας, με κύρια αιχμή τα θέματα ευνομίας και ευταξίας στην πόλη.
Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω το δήμαρχο για τις προσπάθειες που κάνει το Υπουργείο, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, στα θέματα της Αθήνας και να ακούσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις δικές του σκέψεις και τον τρόπο συνεργασίας, τον οποίο προτείνει ο Δήμος Αθηναίων, δεδομένης της μετακίνησης των Δημοτικών Αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Θα σας πει στη συνέχεια ο δήμαρχος που κατέληξε η σημερινή σύσκεψη. Κύριε δήμαρχε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και τη συζήτηση».
Ο κ. Καμίνης δήλωσε από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση:
«Και εγώ κύριε Υπουργέ, με τη σειρά μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διάθεση συνεργασίας που επιδείξατε. Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά καιρούς έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ καλά. Για την πόλη της Αθήνας είναι καίριας σημασίας το πως θα διατεθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε κινητικότητα.
Δεν κρύβω ότι όλη αυτή η εκκρεμότητα με την ουσιαστική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ευταξίας στην πόλη. Εκεί που είχαμε φθάσει σε κάποιο επίπεδο, βρεθήκαμε πάλι πίσω και πρέπει να ενισχυθεί πάση θυσία η αστυνόμευση και στα θέματα της στάθμευσης και στα θέματα του ελέγχου της κατοχής δημόσιου χώρου και στο θέμα της κοινής ησυχίας και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα.
Συμφωνήσαμε και εκπονούμε επιχειρησιακό σχέδιο για συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα τα οποία  ελπίζουμε να έχουμε».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ