Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκλογές 2023: Ποιοι θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Προχωρούν οι εξελίξεις για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφού, μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαΐου, οι διερευνητικές επεστράφησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς με συνοπτικές διαδικασίες και η χώρα προχωράει προς τις δεύτερες κάλπες.

σήμερα προχωράει η διαδικασία στο επόμενο βήμα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί σήμερα στις 11:00 τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επικυρωθεί η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από τη νεοεκλεγμένη Βουλή.

Ακολούθως και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα ορκιστεί την Παρασκευή. Αναμένεται, επίσης, η έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος που θα ορίζει ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα συγκληθεί και θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου και την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί και θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα με την προκήρυξη των εκλογών.

 

Τα ονόματα

 

Πιθανότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοττανίδου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ