Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Εγκαίνια θεάτρου και γηπέδου στο πάρκο Δηλαβέρη του Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες το μικρό ανοιχτό θέατρο και το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Δηλαβέρη. Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος στην τελετή των εγκαινίων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σπουδαίο να είσαι στην πολιτική και να σε αξιώνει ο Θεός να εγκαινιάζεις νέα έργα και μάλιστα έργα τα οποία προέκυψαν μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια κι από σκληρό μόχθο όλων των συνεργατών μου. Το πρώτο είναι να πιστέψεις σε ένα στόχο, να τον αγαπήσεις και να πολεμήσεις για την υλοποίησή του.
Είναι ευτυχής η συγκυρία να μπορείς να εγκαινιάζεις ένα έργο μετά τις εκλογές. Γιατί ανατρέπει μια πολύ αρνητική παράδοση που είχε το πολιτικό σύστημα στην πατρίδα μας να κόβονται πολλές κορδέλες πριν από τις εκλογές. Μάλιστα, ενίοτε ή και κατά κανόνα, πριν να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και μετά ξανά κορδέλες. Αυτά είναι έξω από τη νοοτροπία μας και νομίζω ότι αυτή η καινούργια νοοτροπία είναι αυτή που πρέπει να κυριαρχήσει στην πατρίδα μας για να φύγει κι από την κρίση κι από τις τρόικες κι από όλη αυτήν την ταλαιπωρία που περνάει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς 3,5 χρόνια εργαστήκαμε σκληρά όχι για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές.
Το μικρό ανοιχτό θεατράκι θα μείνει για όλες τις γενιές των Πειραιωτών. Θα μείνει για να εκπέμπει ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Όπως θα μείνει και το γηπεδάκι του μπάσκετ για όλα τα παιδιά του Πειραιά. Όπως θα μείνει και η ανάπλαση αυτού του άλσους με τις πέντε παιδικές χαρές.

Το έργο της ανάπλασης του άλσους ξεκίνησε από το γεγονός ότι μάθαμε ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο του αείμνηστου Δηλαβέρη έτοιμο προς «έξοδο». Το δημοπρατήσαμε με μια ανοιχτή δημοπρασία στο «Βεάκειο» θέατρο που έμεινε στα ευρωπαϊκά δεδομένα, εισπράξαμε 405 χιλιάδες ευρώ κι όλα τα χρήματα αξιοποιήθηκαν στο άλσος Δηλαβέρη.

Σε λίγο καιρό, εδώ στο άλσος, θα παραδοθεί κι ο μεγαλύτερος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Λεκανοπεδίου Αττικής, γιατί εμείς, στον Πειραιά λέμε : όλα για τα παιδιά του Πειραιά. Θέατρο, παιδικές χαρές, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, σχολεία».

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο αιδεσιμότατος πατέρας Δημήτριος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, προσέφερε στον κ. Μιχαλολιάκο μια εικόνα της Παναγίας και τον ευχαρίστησε για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για την ενορία, κατά τη διάρκεια της θητείας του, αξιοποιώντας χώρους που μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά.

Στο τέλος των εγκαινίων, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ της ομάδας «Φοίνικας Αγίας Σοφίας».
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης. Οι Αντιδήμαρχοι: κυρία Ευαγ. Σαρρή, κ.κ. Αν. Κάρλες, Γρ. Καψοκόλης και Π. Ρέππας.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Δανιήλ. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρ. Βουγιουκλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.
κ. Α. Θεόδωρου, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Θ. Σκορδίλης και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ