Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ.Σ. Νέας Ιωνίας: Μη απαρτία και αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αναβολή τέθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας λόγω μη απαρτίας.

Το συμβάν σχολίασε η Λαϊκή Συσπείρωση ως εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας, όπως είχαμε δεσμευτεί στους γονείς του 6ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας μετά την άρνηση του προέδρου κ. Κουλούρη προς τους ίδιους να εισάγει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, φέραμε το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης για την αποκατάσταση προαύλιου χώρου του σχολείου, με επίστρωση της ασφάλτου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό, καθώς το προαύλιο αποτελεί εστία ατυχημάτων εδώ και χρόνια.

Όμως η χτεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα συζητούνταν το εν λόγω θέμα με την παρουσία δεκάδων μελών του συλλόγου γονέων του σχολείου δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρχε απαρτία, και αυτό γιατί ο κ. Μανούρης θεώρησε πιο σημαντική την παρουσία του στην προεκλογική συγκέντρωση του κ. Καιρίδη της ΝΔ από την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χριστοδούλου, κάνοντας για ακόμη μια φορά «πλάτες» στην Δήμαρχο κα Θωμαΐδου, προσπαθούσε να πείσει τους γονείς που ήταν παρόντες ότι ο αγώνας τους δεν έχει νόημα, λέγοντας τους πως ακόμη και αν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου, είναι ζήτημα αν αυτή η απόφαση θα υλοποιηθεί, κρύβοντας σκόπιμα ότι κάθε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δεσμευτική για την δημοτική αρχή, ότι η μη υλοποίηση της επιφέρει κυρώσεις και ότι η όποια κωλυσιεργία στην (αναπόφευκτη) υλοποίηση της είναι αποτέλεσμα της άρνησης της να την εφαρμόσει.

Η Δήμαρχος κα Θωμαΐδου κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης παρέμεινε κλεισμένη στο γραφείο της και δεν μπήκε καν στον κόπο να κατέβει και να συναντήσει τους γονείς, δείχνοντας έτσι προκλητικά την αδιαφορία της στον αγώνα των γονιών για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του σχολείου.

Όμως όπως έχει αποδειχτεί ότι ο αγώνας του λαού της περιοχής μας είναι αυτός που υποχρέωσε την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει τα αντιλαϊκά της σχέδια όπως π.χ. με το οικόπεδο της ΑLTEC στα πρώην ανθρακωρυχεία στην Καλογρέζα, με τις παιδικές χαρές στο Παναιτώλιο και σε άλλες πλατείες, με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, έτσι και τώρα οι γονείς έχουν την δύναμη να επιβάλλουν με την κινητοποίηση τους το δίκιο τους και να παρθεί άμεσα η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όλοι τους ξέρουν ότι η οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση είναι αυτή που μπορεί να επιβάλλει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Ότι τελικά ότι είναι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Βουλή, στην περιφέρεια και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!!!”

 

Από την πλευρά της η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” ανέφερε τα εξής:

“Φίλες & φίλοι,

Η Παράταξή μας εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με 14 αιρετούς σε σύνολο 41 Συμβούλων. Για να υπάρχει απαρτία και να γίνονται οι Συνεδριάσεις δεν είναι απαραίτητη η παρουσία μας (όταν για κάποιους πολιτικούς λόγους απέχουμε), καθώς  απομένουν  (41-14= 27 ) Δημοτικοί Σύμβουλοι των λοιπών παρατάξεων για να επιτευχθεί κανονικά η απαρτία.

Επομένως το επαναλαμβανόμενο αφήγημα της Δημοτικής Αρχής ότι δήθεν η Παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη ματαιώνει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμη την υποκριτική, αναξιόπιστη και κακόβουλη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Η αλήθεια είναι ότι οι 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης « Δημιουργία Αλληλεγγύη»  δεν μπορούν να εμποδίσουν τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν αρμόζουν στην πολιτική μας κουλτούρα ούτε στην πολιτική μας πορεία τέτοιες πρακτικές.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος, το τελευταίο διάστημα, με παρελκυστική τακτική και προκειμένου να μην ασκείται καμία κριτική για τα έργα και τις ημέρες της , διακόπτει τα Συμβούλια ή τα συνεχίζει χωρίς την παρουσία μας αφού πρώτα έχει διασφαλίσει την απαρτία.  Έτσι ψηφίζονται τα θέματα όπως η Δημοτική Αρχή θέλει.

 

Την Δευτέρα,15 Μαϊου 2023 επρόκειτο να γίνουν τρεις (3) Ειδικές Συνεδριάσεις και μία (1) Τακτική. Είναι νόμιμο δικαίωμα της Παράταξής μας η αποχή μας από την συγκεκριμένη Συνεδρίαση.

Προχωρήσαμε σε αυτή την πολιτική πράξη  για να δηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και να καταγγείλουμε την Δημοτική Αρχή και την ίδια την Δήμαρχο, γιατί  εδώ και μήνες, ακόμα και χρόνια, δεν μας έχει στείλει καμία απολύτως απάντηση σε αλλεπάλληλες έγγραφες ερωτήσεις μας.

Εκκρεμούν όλες οι απαντήσεις.

Η Δήμαρχος  δεν απαντά σε καμία ερώτηση από αυτές που συνεχώς της απευθύνουμε προφορικά  κατά την διάρκεια των Συμβουλίων.

Δεν απαντά επίσης  ούτε στις γραπτές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και υποβάλλουμε συνεχώς, τόσο εμείς όσο και οι άλλες Παρατάξεις, εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας .

Κατόπιν της δικής της αντιδημοκρατικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς προς όλους μας άρα και προς εσάς τους συμπολίτες μας, επιλέγουμε να απέχουμε από κάποιες συνεδριάσεις και συνάμα καταγγέλλουμε  την παραπάνω συμπεριφορά της Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, ασκώντας το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά μας ως αιρετοί.

Δεν είμαστε υπάλληλοι της Δημάρχου .

 

Για την Παράταξη  «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ