Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ. Κουτσούμπας: “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό” – Όλο το παρασκήνιο από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, δεν παραιτούνται, θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στη Νέα Ιωνία υπογραμμίζοντας πως «το δρόμο, των εργατικών – λαϊκών αγώνων, το δρόμο της ανατροπής, μπορούμε να τον βαδίσουμε μαζί!»

Σημείωσε πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Και το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που μπαίνει μπροστά, για να γίνει πράξη αυτό το σύνθημα. Με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, παντού».

Πρόσθεσε πως «γίνεται πράξη στη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, όπως συνέβη στου Ζωγράφου κι αλλού, όπου ακούγεται δυνατά: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», επισημαίνοντας τις ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια νομοθεσία των πλειστηριασμών. Αναφέρθηκε στους αγώνες στις λαϊκές γειτονιές για να μην υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ή να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα. Κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάει στις λαϊκές γειτονιές και «να πει ξανά αυτές τις γελοιότητες που εκστομίζει διαρκώς για το χαβιάρι και τις σαμπάνιες». Σημείωσε πως «καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια, εντός της απελευθερωμένης αγοράς της ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης που φέρνει η “πράσινη μετάβαση”, αλλά και οι πολεμικές κυρώσεις».

 

 

«Ναι, υπάρχει φως στο τούνελ, υπάρχει προοπτική για το λαό. Κι αυτή μπορεί να φωτιστεί με ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με αλλαγή ρότας σκέψης και δράσης, άλλης επιλογής» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε πως «απευθυνόμαστε ακόμα και σε όσους ανεξάρτητα ποια κόμματα έχουν στηρίξει, δεν βλέπουν ακόμα την προοπτική στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Εκτιμούν όμως τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα του ΚΚΕ. Τους λέμε να σκεφτούν: Θα ήταν ίδια η κατάσταση για την εργατική τάξη, το λαό, αν το ΚΚΕ είχε περισσότερες δυνάμεις στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους και στις περιφέρειες, στη βουλή;

 

 

Να σκεφτούν τι θα μπορούσε να κάνει το ΚΚΕ αν είχε για παράδειγμα, όχι 15 βουλευτές, αλλά περισσότερους για να βρεθούν στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μπροστά στα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, όπως συνέβη με τον βουλευτή του ΚΚΕ στο σπίτι στου Ζωγράφου που κράτος και αστυνομία για λογαριασμό των αρπακτικών funds επιχείρησαν να πετάξουν στο δρόμο μια χαμηλοσυνταξιούχο; Τι θέλουν; Περισσότερους Κατσώτηδες ή περισσότερους Πάτσηδες; Με το λαό ή με τα αρπαχτικά της περιουσίας του;

 

Χαιρετισμοί 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πανεπιστημιακός Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτική αναφέρθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη Νέα Ιωνία για να μην γίνει σκουπιδότοπος το οικόπεδο της οικόπεδο της ALTEC» στην Αλσούπολη, για την ακρίβεια, για τη στήριξη των εργαζομένων στη «Skroutz», για να μην απολυθεί εκπαιδευτικός από φροντιστήριο.  Στον αγώνα για το Κέντρο Υγείας και για να δημιουργηθεί παιδικός σταθμός στη Νέα Ιωνία.

 

 

Σε αυτούς τους αγώνες και στη συνάντηση τους με τους κομμουνιστές αναφέρθηκαν αγωνιστές σε σύντομους χαιρετισμούς.

Η Βάλια Κυργιάκη, άνεργη μητέρα προερχόμενη από το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι συνειδητά επέλεξε τη συμπόρευση με το ΚΚΕ που βρίσκεται πλάι στον εργαζόμενο, στο νέο για να μην φοβάται και να διεκδικεί.

 

 

 

 

Η Σούζη Μαγουλιάνου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ανέφερε ότι «πέρασε» από τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε ντροπιαστικό η κυβέρνησή του να δίνει 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους.

Ο Κώστας Μπαμπανιώτης από τη Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤHΠ στην εταιρεία «Skoutz» αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που είχαν στον αγώνα τους για να μην υπάρξει δυσμενής αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας και στην συμμετοχή τη δική τους στις κινητοποιήσεις στη Νέα Ιωνία για την ακρίβεια. Τόνισε ότι η ενότητα των εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο παίζει σημαντικό ρόλο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ