Ελάτε στην παρέα μας

Περάματος

Διαφωνίες Λαγουδάκη με την πρόταση ΤΑΙΠΕΔ για ΟΛΠ

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκης, εξέφρασε τις διαφωνίες του  με την συνολική πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ προς την Κυβέρνηση για τους όρους της επικειμένης παραχώρησης του ΟΛΠ, σε ότι αφορά στην χερσαία ζώνη του Λιμανιού, ιδιαίτερα στην περιοχή των ορίων του Δήμου.
Οι διαφωνίες αυτές εκφράστηκαν επίσημα κατά την διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας με την συμμετοχή των Δημάρχων Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ παρά το γεγονός ότι επιστρέφονται κατά κυριότητα στον Δήμο χώροι της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, σ΄ αυτούς τους χώρους δεν περιλαμβάνονται η ΝΕΖ και το Πορθμείο Περάματος – Σαλαμίνας. Ο Δήμαρχος Περάματος, ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο είχε συνεχείς συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» τόνισε με έμφαση ότι η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ σαφώς δεν αποτελεί απόφαση παρά μόνο πρόταση με αποδέκτη την Κυβέρνηση η οποία έχει και τον τελικό λόγο.
Ο κ. Λαγουδάκης στις ίδιες δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο Δήμος Περάματος θα συνεχίσει να διεκδικεί την εξαίρεση των χώρων της ΝΕΖ και του Πορθμείου από την παραχώρηση του ΟΛΠ, προσθέτοντας ότι οι λόγοι που με μεγάλο κόστος για το Πέραμα αξιοποιήθηκαν από το Δημόσιο και Κοινωφελή ΟΛΠ μετά την παραχώρησή του παύουν να υπάρχουν.
Τέλος ο Δήμαρχος Περάματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προτεραιότητα την οποία δίνει ο Υπουργός Ναυτιλίας στις Τοπικές Κοινωνίες της περιοχής του ΟΛΠ στη δημόσια διαβούλευση για την παραχώρηση του ΟΛΠ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ