Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

Δημοσιεύθηκε

στις


Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ βροντοφώναξε από την Κοκκινιά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκδήλωση για την επέτειο του Μπλόκου. Το σύνθημα είναι: «….Τους δοκίμασες τους άλλους… Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση, στο δρόμο της ανατροπής».
Και ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε: «…Και έτσι πραγματικά είναι. Ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας.  Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα.  Και τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου που τον παραμύθιασαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και του έφεραν το πρώτο μνημόνιο, και τους επόμενους της ΝΔ με τα Ζάππεια που παρέα και με το ΠΑΣΟΚ μετά, του έφεραν το 2ο μνημόνιο και τους πιο πρόσφατους του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί για την ελπίδα, του έφεραν τη λεπίδα του τρίτου και φαρμακερού μνημονίου, παρέα με τους υπόλοιπους.  Και τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής».
 Kλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα: «Τώρα όμως όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες είδαν και μπορούν να καταλάβουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου. Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο- ορκισμένος Πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρύφαλλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής!!! Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές! Και δεν αναφερόμαστε εδώ για όσους και όσες από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας αγνά και ειλικρινά συγκινήθηκαν και πίστεψαν στην ελπίδα, στα συνθήματα και τους συμβολισμούς, που όμως αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»… Ο δρόμος της ανατροπής μπορεί να ανοίξει όταν με τη συμμετοχή στον αγώνα, στο κίνημα, όταν με την ψήφο αμφισβητηθεί το ίδιο το σύστημα και η εξουσία του.  Και η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στο δρόμο της ανατροπής η συμμετοχή, η οργάνωση, το κίνημα, η λαϊκή συμμαχία γίνεται δύναμη.  Σήμερα υπάρχει πείρα για να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να καταλάβει ότι για να αλλάξει η ζωή όλων, πρέπει να αλλάξει χέρια η εξουσία, πρέπει να αλλάξει η τάξη στην εξουσία. Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά, να μην χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης ΛΑΕ. Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία. Οι ήρωες της Κοκκινιάς, οι ήρωες του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, που έβαψαν με το αίμα τους κόκκινη τη σημαία της πατρίδας μας, της πατρίδας των παιδιών του εργαζόμενου λαού μας, θα εξακολουθούν να μας συνοδεύουν με το παράδειγμά τους, σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.  Μέχρι την τελική νίκη, για πάντα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ