Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δεσμεύσεις για υλοποίηση 3 έργων στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και εκπροσώπων του Δήμου.  Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην ένταξη τεχνικών έργων του Δήμου της Ν. Ιωνίας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.  Από τη Περιφέρεια Αττικής στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος Καραμέρος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χρήστος Καραμάνος. Από το Δήμο  Νέας Ιωνίας συμμετείχαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι κα. Λίλιαν Αθυμαρίτου και κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Πέτρος Μπουρδούκος, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Κολμανιώτης και κ. Τάκης Κωστάκης, καθώς, επίσης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κυριάκος Χαμαλίδης.
Η Δημοτική Αρχή, βάσει της ενημέρωσης που έχουμε, ζήτησε να αναλάβει η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων:
-«Κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Ο.Τ.150 (φωτο), προϋπολογισμού 8.800.000 ευρώ».
-«Κατασκευή πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη και διαμορφώσεως λοιπών κοινοχρήστων χώρων, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ».
-«Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Νέας Ιωνίας: στην περιοχή του Περισσού, προϋπολογισμού 6.888.000 ευρώ
– σε άλλες περιοχές του Δήμου Ν. Ιωνίας, προϋπολογισμού   6.334.000 ευρώ».
Σχετικά με το γκαράζ οι Αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν για την «προώθηση της πλήρους χρηματοδότησης του έργου της με αποκλειστικά έξοδα της Περιφέρειας, από το 2015 έως το 2017.  Το έργο της κατασκευής πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη, όπως αναφέρθηκε, ήδη εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και άμεσα θα αρχίσουν οι ενέργειες δημοπράτησης και κατασκευής του.
Τέλος, για τα έργα Αντιπλημμυρικής προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται μέσω ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει παρόμοια έργα, και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί επόμενη συνάντηση ώστε και αυτά τα έργα να ενταχθούν στο Πρόγραμμα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων της Περιφέρειας.

«Σημαντική εξέλιξη για το γκαράζ»
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται ακόμα τα εξής: «Θεωρούμε ότι η κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων  της Νέας Ιωνίας είναι μία από τις πολύ σημαντικές εξελίξεις για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας καθώς είναι ένα χρόνιο αίτημα τόσο του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής όσο και των κατοίκων της. Το υπόγειο αυτό γκαράζ εκτός του ότι θα δώσει ώθηση στην εμπορική αγορά της Νέας Ιωνίας θα προσφέρει έναν υπέργειο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου 7, 5 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, που θα αλλάξει μόνιμα τις συνήθειες των κατοίκων της και επιπλέον θα δώσει τη δυνατότητα σε τοπικές πολεοδομικές παρεμβάσεις στο κέντρο της Ν. Ιωνίας. Το έργο της κατασκευής πεζογέφυρας είναι ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση και ασφαλή διέλευση των Δημοτών προς σχολεία αλλά και το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα  θα διευκολύνει αφάνταστα την κυκλοφορία των πεζών, η οποία θα διεξάγεται χωρίς κανέναν κίνδυνο. Τέλος, η ένταξη των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Περισσού και σε άλλες περιοχές του Δήμου, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για να αντιμετωπιστούν οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια περιοχές αστικών κέντρων και θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα αντιμετώπισης πλημμυρών στην πόλη μας. Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική  θωράκιση όλου του Δήμου».
     

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ