Ελάτε στην παρέα μας

Κορυδαλλού

Δήμος Κορυδαλλού: Έγκριση μελέτης για την ανέγερση νέου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη (31/12) ο αρμόδιος φορέας ΚΤΥΠ ΑΕ ολοκλήρωσε την έγκριση μελέτης και την προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην έκταση των 16 στρεμμάτων της οδού Σταματοπούλου.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε:

«Το 2020 ολοκληρώνεται με μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη για την πόλη μας. Μετά από ένα πραγματικό άθλο των εργαζόμενων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ συνέταξαν μία πλήρη μελέτη (Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, ΚΕΝΑΚ) για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, η αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού κράτους ΚΤΥΠ ΑΕ ολοκλήρωσε την έγκριση της μελέτης και την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην έκταση των 16 στρεμμάτων της οδού Σταματοπούλου.

Έγινε ουσιαστικά το πιο σημαντικό βήμα ώστε η περιοχή του Άνω Κορυδαλλού να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο σχολικό κτίριο που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το οξυμένο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουμε.

Από την πρώτη στιγμή ιεραρχήσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά της πόλης μας, από τους βρεφικούς σταθμούς έως και τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και βλέπουμε με ικανοποίηση τις προσπάθειές μας με συντονισμένες πρωτοβουλίες και δράσεις να πιάνουν τόπο.

  • Ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο όπως είχαμε δεσμευτεί, το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες εκπαίδευσης μπορούν να διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στη ζωή σε ένα σχολικό περιβάλλον πραγματικό στολίδι.
  • Δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, ύψους συνολικά 300.000 ευρώ, που αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 έως Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολικών επιτροπών να υπερβαίνουν σήμερα, τις 420.000 ευρώ.
  • Συστήθηκε ειδικό τεχνικό συνεργείο μόνο για τις επισκευές των σχολικών κτιρίων.
  • Προχωρούν γρήγορα και συντονισμένα παρεμβάσεις αναβάθμισης σε όλα τα σχολικά κτίρια ενώ εκεί που υπήρχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα (2ο Γυμνάσιο, 10ο Δημοτικό, 16ο Δημοτικό) ανακαινίζονται πλήρως.
  • Λειτουργούν δύο νέα τμήματα νηπιαγωγείων.
  • Εντάχθηκε το 70% των Δημοτικών σχολείων στο πρόγραμμα σίτισης.
  • Δόθηκαν 300 tablets στα σχολεία προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση.
  • Διπλασιάστηκε ο αριθμός του προσωπικού καθαριότητας και μέσω χορηγικού προγράμματος εξασφαλίστηκαν είδη καθαριότητας στα Δημοτικά σχολεία εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες απολυμάνσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση των σχολείων μας είναι μόνιμη και διαρκής. Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του συνόλου της σχολικής κοινότητας θα τα καταφέρουμε.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ