Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήμος Καισαριανής: Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι

Δημοσιεύθηκε

στις


Από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καισαριανής τονίζονται τα ακόλουθα για το θέμα των αποθεματικών:
“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάζει τώρα χέρι και στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και άλλων κρατικών οργανισμών, προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος και τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει εκ νέου την οριακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Καισαριανής που προσπαθεί με τις ελάχιστες οικονομικές του δυνατότητες, να στηρίξει τις κοινωνικές του δομές, να ανακουφίσει τα πιο ταλαιπωρημένα λαϊκά στρώματα και να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες του λαού της πόλης. Θα οδηγήσει με σιγουριά σε οικονομικό αδιέξοδο και θα βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στις υπηρεσίες του Δήμου.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα που απαλλάσσει από πρόστιμα και φορολογικές επιβαρύνσεις τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δίνει προκαταβολές στις Αμερικάνικες πολεμικές βιομηχανίες για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, στραγγίζει τα κονδύλια που κατευθύνονται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ήδη εξάλλου έχει βάλει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων και σε αυτά της Περιφέρειας Αττικής, με ακέραια ευθύνη των “πρόθυμων” διοικήσεων τους που συμφώνησαν σε αυτό.
Αποδεικνύεται και με αυτή την αφορμή ότι η “περήφανη” και “πραγματική” διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αφορά άλλα συμφέροντα και όχι αυτά των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Ως δημοτική αρχή καταδικάζουμε την απόφασή αυτή της συγκυβέρνησης και δηλώνουμε ότι δεν θα παραδώσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, στερώντας ακόμη περισσότερα από το λαό της πόλης.
Ο λαός έχει ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο να παίζεται στις πλάτες του. Χρειάζεται να είναι ενήμερος και προετοιμασμένος ώστε να μην επιτρέψει να συνεχίζεται η αντιλαϊκή επέλαση σε βάρος του. Να διεκδικήσει αποφασιστικά και με όλες του τις δυνάμεις την επιστροφή όλων των απωλειών της προηγούμενης περιόδου”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ