Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων: Κραυγαλέα κυβερνητική ανεπάρκεια για τους πρόσφυγες

Δημοσιεύθηκε

στις


Να δημιουργήσει η κυβέρνηση κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων που έχουν κατακλύσει την Αθήνα ζητάει ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του που ζητάει να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή.
Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:
“Με τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας, προβάλλει και πάλι επιτακτικά η ανάγκη να χαραχθεί μία εθνική στρατηγική για την υποδοχή και την φροντίδα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι, με κίνδυνο της ζωής τους, αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κατάστασης, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται. Ο δήμος Αθηναίων, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, προσπαθεί να κάνει τα απαραίτητα, αλλά δυστυχώς αυτά δεν είναι πια αρκετά.
Δεδομένης της κραυγαλέας κυβερνητικής ανεπάρκειας, ζητάμε για μία ακόμη φορά να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Επαναλαμβάνουμε εμφατικά: Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες. Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να ξυπνήσει και να απαντήσει εμπράκτως, όχι μόνο στον δήμο Αθηναίων και τους κατοίκους του, αλλά και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

Διαβάστε επίσης:

Ομάδα έργου για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ