Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήμαρχοι και εργαζόμενοι κατά της κατάργησης της “Παράκτιο Μέτωπο”

Δημοσιεύθηκε

στις


Την αντίδραση δημάρχων της παραλιακής ζώνης της Αθήνας προκαλεί το κυβερνητικό σχέδιο για την κατάργηση της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο». Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν Δήμαρχοι της περιοχής αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων». “Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα ακίνητα της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. πρέπει να έχουν σαφή δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα, αφού αποτελούν έναν ‘ελάχιστο’ διάδρομο δημόσιας πρόσβασης προς την παραλία για τους δημότες μας και για τους κατοίκους της Αττικής ευρύτερα, αλλά και μια ελάχιστη ζώνη για την ‘εκτόνωση’ δημοσίων χρήσεων σε μια σειρά πυκνοκατοικημένων Δήμων που στερούνται δημοσίων χώρων. Αποτελούν, επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για να γίνει η παραλιακή μας ζώνη ο 2ος πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, (μετά το κέντρο της Αθήνας), δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα.Κατά συνέπεια, η κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, δηλώνοντας την ετοιμότητά μας για τα όποια σχέδια ακυρώνουν το δημόσιο κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα των ακινήτων του ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Καταγγγελία και από τους εργαζόμενους
Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και από τους εργαζόμενους στην εταιρεία που τονίζουν πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι σε λάθος κατεύθυνση και με αυτή οδηγούνται στην ανεργία 30 άτομα που είχαν προσληφθεί με διαφανείς διαδικασίες το Μάιο του 2014
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν, μεταξύ άλλω, τα εξής: “Κατά τη γνώμη μας, η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σε λάθος κατεύθυνση, αφού μόλις δύο χρόνια μετά την σύσταση της εταιρίας, με την οποία δρομολογήθηκε, για πρώτη φορά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, ο σχεδιασμός και η ενιαία αξιοποίηση της περιοχής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο, αποφασίζεται ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, ενημέρωση και συζήτηση, με έναν νόμο και ένα άρθρο και με όρους που θυμίζουν “το μαύρο στην ΕΡΤ”, η κατάργηση του φορέα μας, κατάργηση η οποία, πέραν των άλλων συνεπειών, αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με ανοικτό διαφανή διαγωνισμό την 2-5-2014″.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ