Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δήλωση του νέου Δημάρχου Γαλατσίου για το Παλαί

Δημοσιεύθηκε

στις


Τη θέση της νέας δημοτικής αρχής Γαλατσίου σχετικά με το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) εξέφρασε σε δήλωσή του ο νέος Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος.
Η δήλωση του νέου Δημάρχου, που εμπεριέχει αιχμές για τη στάση της απερχόμενης διοίκησης, έχει ως εξής:
“Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η περίπτωση του Παλαί αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει η πόλη μας αλλά παραμένουν αναξιοποίητες. Αντί να αποτελεί πλούτο για το Γαλάτσι και του ανθρώπους του, ρημάζει χωρίς προοπτικές.
Μέχρι σήμερα, το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με διαφάνεια και ουσιαστική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Ως νέα δημοτική αρχή, οι συνεργάτες μου και εγώ δεσμευόμαστε ότι ποτέ δεν θα κάνουμε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς τη γνώμη των συμπολιτών μας.

Αυτά επί της αρχής. Επί της ουσίας του θέματος, πιστεύουμε ότι:
• Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου πρώτα απ’ όλα επιθυμούμε να παραμείνει – ή σωστότερα να γίνει, γιατί σήμερα δεν είναι – χώρος αθλητισμού και πολιτισμού για τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες.
Να το χαρούν τα παιδιά μας, τα σωματεία μας, οι άνθρωποί μας. Σε δικό τους χώρο έχει ανεγερθεί, δική τους περιουσία πρέπει να είναι.
Αυτό άλλωστε ορίζει και η ομόφωνη απόφαση που έχει λάβει στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
• Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, μπορούμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω αξιοποίησης του χώρου. Αρκεί ασφαλώς να διασφαλιστούν πρώτα οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Δεν είμαστε δογματικοί, ιδίως στη σημερινή πραγματικότητα καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να εξετάσουμε συνέργειες, εάν αυτές είναι ικανές να μας ωφελήσουν όλους.
• Για να γίνει σοβαρά οποιοσδήποτε σχεδιασμός, βέβαια, θα έπρεπε πρώτα να είχε γίνει το αυτονόητο:
Μια οικονομοτεχνική μελέτη που θα δείχνει ποιο είναι το κόστος συντήρησης, ποιες οι ανάγκες, ποιες οι δυνατότητες και ποιες οι ρεαλιστικές προοπτικές.
Στόχος μας είναι να την ξεκινήσουμε, με την ελπίδα να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, σχεδιάζουμε να κατευθύνουμε τις δυνάμεις μας. Επί των ημερών της νέα δημοτικής αρχής, η θέση του Δήμου Γαλατσίου θα συνοψίζεται στα παραπάνω σημεία.
Προσωπική επιθυμία μου, βέβαια, θα ήταν η θέση αυτή να είναι ομόφωνη. Τότε είμαστε πιο ισχυροί, όταν είμαστε όλοι μαζί. Δεσμεύομαι να επιδιώξω συμμετοχή όλων των παρατάξεων και των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, προχωρώντας πάντα με απόλυτη διαφάνεια”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ