Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Γόνιμος διάλογος για τα σχολεία του Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τους Διευθυντές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Βύρωνα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής.  
Από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.  Το λόγο έλαβε αρχικά ο Δήμαρχος Βύρωνα, ο οποίος έκανε λόγο για τις συναντήσεις που προτίθεται να κάνει, με τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές και άλλους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Ο Δήμαρχος Βύρωνα από τους Διευθυντές να οργανώσουν σχολικά συμβούλια έως το τέλος Οκτωβρίου στα οποία επιθυμεί να παρευρεθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Υποσχέθηκε επίσης ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα ειδική συνεδρίαση που θα αφορά θέματα της Παιδείας, στο οποίο θα καθοριστούν οι φετινοί στόχοι, καθώς και ένα σχέδιο δράσης. Ο κ. Κατωπόδης προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό της περυσινής χρονιάς. Επιγραμματικά, έκανε λόγο για τον εύλογο χρόνο προσαρμογής που χρειάστηκε η Δημοτική Αρχή από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις της στην παιδεία, τα χρέη του Δήμου, το γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είχαν έσοδα για την αντιμετώπιση επενδυτικών δαπανών για την παιδεία (ΣΑΤΑ) και γενικά δυσκολίες τις οποίες η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της φετινής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα έγινε λόγος για μια σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν φέτος, όπως:
–  επισκευές κτηρίων κατόπιν υποδείξεων από τους Διευθυντές των Σχολείων.
– βράβευση των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων.
–  καλύτερη φύλαξη των σχολείων.
– διάθεση γευμάτων σε μαθητές σε συνεργασία με τα Δίκτυα Αλληλεγγύης της πόλης μας.
–  τη διάθεση δύο βιβλιοθηκονόμων του Δήμου στη σχολική κοινότητα για την οργάνωση των βιβλιοθηκών τους.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα πραγματοποίησε ειδική μνεία στις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν διάφορα σχολικά κτήρια της πόλης, αναφέροντας μια σειρά από μέτρα για την προστασία τους όπως την τοποθέτηση συναγερμού, τη διάθεση νυχτοφυλάκων για τη φύλαξη τους, προτείνοντας επιφυλακή και ενεργοποίηση από την εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μετά τις τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής, το λόγο έλαβαν οι Διευθυντές των σχολείων της περιοχής όπου και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κατέθεσαν τα αιτήματα τους και γενικά ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ