Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Γιώργος Τσοπανίδης:Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις


Τους λόγους που τον οδηγούν να ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή στο κρίσιμο δημοψήφισμα εξηγεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Νέας Ιωνίας, “Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος”  κ. Γιώργος Τσοπανίδης με αναρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
“Αντιλαμβάνομαι το φόβο και ως αυτοί το αντιλαμβάνονται το ένστικτο αυτοσυντήρησης όσων θα ψηφίσουν ναι.  Αντιλαμβάνομαι επίσης τους κεντρικούς και τοπικούς επιτήδειους εκμεταλλευτές του φόβου που επιθυμούν τη συνέχιση της “κανονικότητας”. Μιας κανονικότητας που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε, για την οποία προς αποφυγή επαναλήψεων παραπέμπω σε προηγούμενες αναρτήσεις μου.
Εγώ την Κυριακή θα ψηφίσω όχι. Δεν θα ψηφίσω όχι επειδή επιθυμώ να αβαντάρω την κυβέρνηση Τσίπρα.   Θα ψηφίσω όχι επειδή διαπιστώνω πως αυτή η “κανονικότητα” των πέντε τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Θα ψηφίσω όχι επειδή δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το να είμαστε μία κοινωνία ανέργων, μια κοινωνία σιτιζομένων από συσσίτια, μια κοινωνία άστεγων και ανασφάλιστων ή νοσηλευομένων χάρη στην κάθε καλή θέληση της τάδε ή δείνα ευεργέτιδας του έθνους που θέλησε για την υστεροφημία της να χτίσει ένα νοσοκομείο από το περίσσεμα όσων πληρώνουν με το αίμα και τον ιδρώτα τους για τον πλούτο που της “χάρισαν”.
Θα ψηφίσω όχι γιατί η συνέχιση αυτής της κατάσταση οδηγεί μαθηματικά σε πλέον του 50% ανεργία, σε μεγάλη μετανάστευση και σε μηνιαίο εισόδημα το πολύ 300 ευρώ όλων των υπολοίπων δουλεργαζόμενων, σε ανασφάλιστους ανελεύθερους επαγγελματίες που θα εξουθενωθούν το πολύ σε 1 ή 1,5 χρόνο, και αυτά τα 300 ευρώ θα τα χρησιμοποιούμε όχι για εμάς αλλά για να ξεπληρώνουμε τα “χρέη” μας σε τράπεζες, ΔΟΥ, ταμεία κλπ, ενώ στο τέλος τα “χρέη” αυτά θα τα κληρονομήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Το όχι όμως αυτό δεν θα είναι όχι μόνο την Κυριακή. Θα είναι όχι και την Κυριακή και τη Δευτέρα και κάθε μέρα. Δεν ψηφίζω τώρα όχι για να ψηφίσω ναι “gradually” σε 6, 12 ή 18 μήνες. Το άκουσες πρωθυπουργέ μας;;;…. Ελπίζω να φανείς αντάξιος των περιστάσεων και της μέχρι τώρα εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού. Αλλιώς, από εδώ πάν και οι άλλοι…. Κι από Δευτέρα σε όλους καλή αντάμωση….Συνεχίζουμε….”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ