Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

“Γαλάζια” σφαγή – Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Η “υπερομάδα” του Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές

*Η Χριστοφιλοπούλου ήταν η αρχή

*Ποιες είναι οι νέες “πράσινες” μεταγραφές

*Ποιες υποψηφιότητες έχουν “κλειδώσει”

*Πολύ ψηλά ο πήχης του ανταγωνισμού

 

Προσωπικότητες κύρους επιχειρεί να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σηματοδοτήσει τη στροφή του κόμματος προς το προοδευτικό Κέντρο.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν για συστηματική και αθόρυβη δουλειά και υπογραμμίζουν ότι τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στη “γαλάζια” λίστα, θα δείχνουν το νέο πρόσωπο της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα σηκώσει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, ξέρει όμως, ότι τη διαφορά θα την κάνουν στελέχη που ο λόγος τους έχει απήχηση στην κοινωνία.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία, με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμη και η χώρα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ανακοίνωσε την προσχώρησή της στη Ν.Δ.

Οι δυο τους ανέπτυξαν μια εξαιρετική σχέση όταν συνυπήρξαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την κ. Χριστοφιλοπούλου να τονίζει τη σημασία που έχουν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Η πρώην υπουργός αναμένεται να είναι υποψήφια με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης “φωτογράφισε” το προφίλ των ανθρώπων που θέλει να δώσουν τη μάχη στις κάλπες του Ιουνίου.

Είναι πανεπιστημιακός, έχει καθαρό πολιτικό λόγο, ασπάζεται τον εκσυγχρονισμό και το γεγονός ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει τη βούληση του κ. Μητσοτάκη για διεύρυνση της Ν.Δ.

Πύρρος Δήμας

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και για τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος επίσης θεωρείται πρόσωπο κύρους, λόγω της προσφοράς του στην πατρίδα.

Προέρχεται κι αυτός από το ΠΑΣΟΚ και είναι πολύ πιθανό να δώσει το παρών στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., γεγονός που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη του ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, λένε ότι η υποψηφιότητά του θα πρέπει να θεωρείται “κλειδωμένη”, σημειώνοντας με νόημα ότι είχε παραστεί στην περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή.

 

Βούλα Πατουλίδου

Ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό της Βούλας Πατουλίδου, που και χρυσό έχει πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σαρώνει ως υποψήφια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Θεωρείται πρόσωπο που και αγαπητό είναι και πολιτικό λόγο διαθέτει και μπορεί να κερδίσει τη μάχη του σταυρού, λόγω του ότι κάνει γκελ στον κόσμο και ειδικά αυτόν της Βόρειας Ελλάδας.

Γιώργος Αυτιάς

Πολλά γράφονται και περισσότερα ψιθυρίζονται ως προς τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα, ειδικά στο χώρο των συνταξιούχων.

Το τελευταίο διάστημα δίνει το «παρών» σε κομματικές εκδηλώσεις, και, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 17 Απριλίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καλεσμένος ομογενειακών οργανώσεων.

Η υποψηφιότητά του θεωρείται δυνατό “χαρτί” στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά για την ώρα τουλάχιστον επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά.

“Κλειδωμένες” υποψηφιότητες

Στη μάχη για μια θέση στην Ευρωβουλή θα ριχτούν και άλλα στελέχη με ειδικό βάρος όπως για παράδειγμα ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφεία του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

“Κλειδωμένες” θεωρούνται και οι υποψηφιότητες του Πανεπιστημιακού Ναπολέοντα Μαραβέγια, του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, όπως επίσης και του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη.

Τι θα γίνει με τον Λοβέρδο

Στο παρασκήνιο οργιάζει η φημολογία για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πρόσφατα ότι επιστρέφει στην πολιτική χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι και το επόμενο βήμα του.

Το ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι είναι εάν θα διεκδικήσει μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο με δικό του κόμμα, ή εάν θα προσχωρήσει στη Ν.Δ.
Και σε αυτή την περίπτωση όλα είναι ανοικτά, παρά το γεγονός ότι ακούγεται πως είναι δύσκολο να είναι στο “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο από τη στιγμή που υπάρχουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ κ.κ Χριστοφιλοπούλου και Δήμας.

Ο ανταγωνισμός στο κόκκινο

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ανταγωνισμός θα χτυπήσει κόκκινο, καθώς ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι με τη Ν.Δ. έχουν εκλεγεί στην Ευρωβουλή πολύ δυνατά ονόματα, που διαθέτουν πυρήνες σε όλη την Ελλάδα.

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι οποίοι εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2019.

Επίσης, τρίτη θητεία φέρονται να θέλουν να διεκδικήσουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμα η σχετική απόφαση από τον κ. Μητσοτάκη.

Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. είχε εκλέξει έξι ευρωβουλευτές, το ερώτημα είναι εάν θα μπορέσει να ανεβάσει αυτό τον αριθμό, κάτι που δεν αποκλείεται με δεδομένο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν για την ώρα χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ