Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Βλάσσης Σιώμος: Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η μεταναστευτική πολιτική

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το επίκαιρο και μείζον θέμα του μεταναστευτικού προβλήματοs, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Βλάσσης Σιώμος.
Αντικείμενο της συνεδρίασης που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στη χώρα. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία ενημέρωσε για τα σχέδια της κυβέρνησης για το ζήτημα, ενώ απεύθυνε έκκληση προς τους δήμους να υποδείξουν μικρούς και κλειστούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και χώρους για τη δημιουργία μόνιμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας. Παράλληλα ζήτησε από τους δήμους να συμβάλλουν με δικούς τους πόρους και προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν αρχικά οι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε σχετικά:
«Συγχαρητήρια στο Προεδρείο και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη για την τόσο επίκαιρη πρωτοβουλία τους αυτή.
Με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΠΑΠ αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης καταθέσαμε την πολύ κακή εμπειρία μας από το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με τους χιλιάδες Κούρδους Πρόσφυγες στην Πεντέλη από το 1996 έως το 2009….
Η μεταναστευτική πολιτική χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση αγγίζει μεγαλύτερα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, που ενδεχόμενα θα οδηγήσουν σε ακραίες ή και ακόμη σε παραβατικές συμπεριφορές.
Ζητήσαμε από την κα υπουργό να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα προβλήματα στους δήμους της χώρας μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ