Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Βασίλης Ξυπολυτάς: “Η ανάγκη του Δημάρχου για «οράματα» άργησε 9 χρόνια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δημόσια δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, σχολιάζει τις εξαγγελίες του δημάρχου, κ. Γιώργου Θωμάκου, για τα κρατικά έργα, στην οποία ανέφερε:

“Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την γενικότερη «έμπνευση» που αντλεί ο κύριος Θωμάκος από τον δημοτικό συνδυασμό «ΝΑΙ – για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη».

Με πρόσφατο βίντεο ο απερχόμενος δήμαρχος φαίνεται να αντιπολιτεύεται… τον εαυτό του, εξαγγέλλοντας τη διεκδίκηση μιας σειράς κρατικών έργων.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 χρόνων, όσο δηλαδή βρίσκεται στον θώκο του δημάρχου ο κ. Θωμάκος, υπογειοποιήθηκαν τμήματα της γραμμής «1» του Ηλεκτρικού σε άλλους Δήμους της Αττικής. Ο δικός μας Δήμος και ο απερχόμενος δήμαρχος απόντες.
Τα τελευταία χρόνια, η γραμμή «4» του μέτρο επεκτείνεται με έργα που υλοποιούνται σε Μαρούσι και Μεταμόρφωση. Ο Δήμος και ο απερχόμενος δήμαρχος απόντες. Για άλλη μια φορά.
Ο απερχόμενος δήμαρχος εξαγγέλλει την υπογειοποίηση της Κηφισίας, «κατόπιν μελετών σκοπιμότητας». Ποια μελέτη ξεκίνησε τα τελευταία 9 χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση;
Αλήθεια; χρειάστηκαν 9 χρόνια για να αντιληφθούν ότι οι παράδρομοι της Εθνικής Οδού είναι «ανασφαλείς και αδιέξοδοι» και πρέπει «να έχουν πιο ευέλικτες εισόδους στον Εθνικό Δρόμο»;
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κατάργησης των διοδίων, αυτό αποτελεί μια διαχρονική θέση όλων των δημοτικών Αρχών, όλων των δημοτικών συμβούλων και όλων των δημοτικών συνδυασμών. Το σοβαρό θέμα των διοδίων είναι κάτι που μας ενώνει. Ας απέχουμε από μεμονωμένες εξαγγελίες που θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα όλων μας. Δημότες και Δήμος στέκονται ακλόνητοι κατά των διοδίων.
Τα τελευταία 9 χρόνια ο δήμαρχος δεν γνώριζε το πάγιο αίτημα του Ογκολογικού Νοσοκομείου των «Αγίων Αναργύρων» για τη διάνοιξη του δρόμου προς την Εθνική Οδό; Δεν το είχε εξαγγείλει; Αλήθεια, τι έκανε αυτά τα 9 χρόνια «ώστε να μην πέφτουν οι επισκέπτες του σε στενούς και φιδοειδείς δρόμους»;
Ο δήμαρχος είπε – επιτέλους – το «ΝΑΙ» σε όλα αυτά τα μεγάλα έργα που είχε αναφερθεί εκτενώς ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΝΑΙ – για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη», Βασίλης Ξυπολυτάς, στην ομιλία του στις 7 Ιουνίου.
Ο απερχόμενος δήμαρχος, εξήγγειλε ότι «θα διεκδικήσει κρατικά έργα υποδομής», την ίδια ώρα που ο ίδιος ήταν αδικαιολογήτως απών, όταν αυτά σχεδιαζόντουσαν για τους γειτονικούς δήμους.
Όπως ήταν απών και από τα Δημοτικά έργα. Περιμένουμε απαντήσεις για την παταγώδη αποτυχία του στο ζήτημα της Αλάσκας, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Ζηρινείου, του κολυμβητηρίου του τριγώνου Φραγκοπούλου, την απαράδεκτη οδοποιία, την ανύπαρκτη καθαριότητα, όπως και πολλά άλλα που το επόμενο διάστημα θα τεθούν στη δημόσια συζήτηση.
Ο κύριος Θωμάκος είχε 9 χρόνια περιθώριο, αφενός να ακούσει τις ανάγκες των δημοτών του και αφετέρου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Δεν το έκανε.
Η ανάγκη του Δημάρχου για «οράματα» άργησε 9 χρόνια.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ