Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Α. Αλεξοπούλου: “Οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού δεν αξίζουν την εγκατάλειψη…”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη της Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης

Με ερωτήσεις και τοποθετήσεις σας στη Βουλή των Ελλήνων θίξατε τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τα Βόρεια Προάστια. Ποιο ήταν το ερέθισμά σας για τις πρωτοβουλίες σας αυτές;
Τα Βόρεια Προάστια των Αθηνών χαρακτηρίζονταν πάντα από την πλούσια φύση τους, ήταν ανέκαθεν γεμάτα με πράσινο. Σ’ αυτές τις όμορφες γειτονιές του Θεού μεγαλώσαμε! Σε μια Αττική που έχει υποστεί φρικτές ζημιές από πυρκαγιές και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα δάση της περιοχής μας αποτελούν πραγματική όαση. Θα ήταν κρίμα να τα χάσουμε και αυτά… Η πρόσφατη θεομηνία “Μήδεια”, λοιπόν, με τις φθορές που προκάλεσε, έθεσε τις δασικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής σε κατάσταση συναγερμού. Αρκεί κανείς να κάνει μια βόλτα στα πάρκα και τα άλση μας, για να διαπιστώσει ότι τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα και στοργή! Αποτελεί, συνεπώς, προτεραιότητα της οργανωμένης πολιτείας μας, των τοπικών αρχών και του αρμόδιου δασαρχείου, μετά την αποκατάσταση των ζημιών της “Μήδειας”, η προστασία των δασικών μας εκτάσεων, η καλύτερη δυνατή μέριμνά τους. Γι’ αυτό αγωνίζομαι, μέσα και έξω από τη Βουλή!

Θέσατε και άλλα ζητήματα της περιοχής στην οποία εκλέγεστε, όπως π.χ. το Ηλιακό Χωριό στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης…
Ασφαλώς, και γι’ αυτό άλλωστε μάς ψήφισαν οι πολίτες! Πρέπει να τιμούμε διαρκώς την ψήφο των συμπολιτών μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια ακριβώς προβλήματα… Σχετικά με το Ηλιακό Χωριό, πράγματι το επισκέφτηκα, είδα με τα μάτια μου τις ανοιχτές, και δυστυχώς χρόνιες, πληγές ενός μέρους που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο οικισμό και, χωρίς καθυστέρηση, κατέθεσα σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο. Θα ήθελα να πιστεύω, επειδή οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού δεν αξίζουν την εγκατάλειψη, ότι οι υπεύθυνοι θα λάβουν επιτέλους τις σωστές αποφάσεις! Επίσης, στα χέρια του κυρίου Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης είναι οι απτές λύσεις και ελπίζω να ληφθούν οι πρέπουσες αποφάσεις. Εγώ από την πλευρά μου έκανα το χρέος μου προς τους συμπολίτες μας, που τόσα και τόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, και φυσικά θα συνεχίσω ανάλογα, υπερασπίζοντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους σε μια ζωή αξιοπρεπέστερη.

Θα θέλαμε να μας καταγράψετε εν τάχει τα επίκαιρα προβλήματα, αυτά δηλαδή που απασχολούν σήμερα την περιοχή…
Σε ό,τι αφορά το Ηλιακό Χωριό που λέγαμε, άμεσο είναι το ζητούμενο με τη συγκέντρωση των βοθρολυμάτων, μία απαράδεκτη πραγματικά κατάσταση για την εποχή μας. Επίσης, λίγο πιο κάτω, η παραρεμάτια περιοχή της Πύρνας, που με πρωτοβουλίες τοπικών παραγόντων αναβαθμίστηκε, χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα, αν ληφθεί υπόψη το φυσικό της κάλλος και η μεγάλη ιστορία της. Τα δάση, για τα οποία σας έλεγα και προηγουμένως, χρειάζονται την άμεση παρέμβαση των αρχών, προκειμένου να διασωθεί ο φυσικός μας πλούτος και το περιβάλλον της περιοχής, αλλά και η δημόσια υγεία. Όλα αυτά απαρτίζουν ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε, απαρτίζουν το σπίτι μας που είναι το οικοσύστημα και το βιοκλίμα της περιοχής μας. Καλούμαστε να τα σώσουμε και να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη. Το είπα πιο πριν, και το επαναλαμβάνω, πως σε ό,τι με αφορά προσωπικά θα δώσω μάχες στη Βουλή, με την πίστη πως αφού καταφέραμε μέχρι σήμερα πολλά, μπορούμε και πολλά περισσότερα!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ