Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Ασκληπιείο Βούλας: Κινητοποίηση για την αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 7 το απόγευμα, έξω από την πύλη του Ασκληπιείου, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με αφορμή την αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του σωματείου που σημειωτέον έγινε έξω από το Νοσοκομείο, επειδή ο διοικητής δεν επέτρεψε την είσοδο δημοσιογράφων στο αμφιθέατρο για λόγους …ασφαλείας αν και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Αττικής, σε σωματεία εργαζομένων, σε συλλόγους και φορείς, για συμμετοχή στην κινητοποίηση και ζητά τη συμπαράσταση του κόσμου και την αντίδραση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη αποδόμηση της δημόσιας μονάδας Υγείας. Τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας δηλώνουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Νοτίων Συνοικιών της ΟΓΕ, καλώντας στην κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 7 μ.μ.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, μετά από 50 χρόνια καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, το Ασκληπιείο Βούλας, το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια, κλείνει την πύλη του καθημερινά στις 15.00 και εφημερεύει κάθε 4η ημέρα. Έτσι αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ηςΥΠΕ.

Τα στοιχεία που παρέθεσαν είναι χαρακτηριστικά:

– Στην καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του Ασκληπιείου εξετάζονται κατά μ.ο. 81 ασθενείς.

– Το 2019 έγιναν 2.180 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία.

– Το 2020 έγιναν 1.750 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Δέσποινα Τοσουνίδου «Δεν ξέρουμε πότε αποφασίστηκε αυτή η αθλιότητα σε βάρος των κατοίκων της Νοτιοανατολικής Αττικής. Ξέρουμε όμως ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου μας το ανακάλυψε τυχαία, αφού δεν περισσεύει σεβασμός από τους κυβερνώντες για την ενημέρωση των υγειονομικών του Ασκληπιείου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ξέρουμε επίσης ότι κανένας από τους θεσμικούς παράγοντες του Νοσοκομείου μας δεν αιτήθηκε ένα τέτοιο μέτρο, πλην ίσως της διοίκησης, που επισήμως δηλώνει ότι δεν γνώριζε, παράλληλα δε, μας ζητάει να κάνουμε υπομονή και να το ….. δοκιμάσουμε, ενώ προσπαθεί να μας πείσει με αστήρικτα επιχειρήματα του τύπου “επιβαρύνεται σημαντικά το Ασκληπιείο λόγω της μετατροπής του Θριασίου και του Ερυθρού σε νοσοκομεία κόβιντ, δεν έχουμε επάρκεια σε προσωπικό, οπότε το κλείσαμε”. Στη συνέχεια έθεσαν το ζήτημα με την πιθανότητα ενός έκτακτου περιστατικού. “Ρωτάμε: ο εργαζόμενος delivery αν έχει κάποιο ατύχημα, θα ταξιδέψει μέχρι το ΚΑΤ με κίνδυνο της ζωής του;”».

Ο ΓΓ του σωματείου Δημήτρης Γαρδικλής σημείωσε: «Πριν ένα χρόνο ξεκινούσαμε και ζητούσαμε απλές χειρουργικές μάσκες και τις έκρυβαν στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή. Είχαμε ζητήσει να δούμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που δεν υπήρξε ποτέ παρά μόνο στα χαρτιά. Γίνεται έξωση σε ασθενείς αιμοκαθαιρούμενους που είναι ακριβώς δίπλα από μονάδες covid. Όταν ρωτήσαμε γιατί δεν νοσηλεύονται περιστατικά covid στον 3ο και 4ο όροφο του Νοσοκομείου, μάς απάντησαν “δεν έγιναν γι αυτό οι δωρεές”»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ