Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Απόφαση με «Ελπίδα» για το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση να εμμείνει προς τις Κτιριακές Υποδομές για την κατασκευή του 2ου Λυκείου στο “οικόπεδο Λαμπάκη” στην περιοχή του Προφήτη Ηλία πήρε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Μία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με αφορμή την κατάληψη στο μοναδικό λύκειο της Μεταμόρφωσης, στην οποία προχώρησαν οι μαθητές λόγω του …αδιαχώρητου που έχει δημιουργηθεί εκεί με την παρουσία 500 και πλέον μαθητών. Για αυτόν το λόγο και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είχε πλημμυρίσει από δεκάδες μαθητές του λυκείου, εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι ζήτησαν σθεναρά τόσο την άμεση κατασκευή δευτέρου λυκείου όσο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο σχολείο τους.

Η περιπέτεια του 2ου λυκείου
Ας θυμηθούμε πρώτα τι συμβαίνει με την κατασκευή του 2ου λυκείου. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης είχε αποφασίσει για λόγους χωροταξικούς ότι το καλύτερο μέρος για να γίνει το σχολείο είναι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Για αυτό τον λόγο προχώρησε στην δέσμευση του ακινήτου Λαμπάκη. Για μία σειρά από λόγους, πέρασαν τα χρόνια και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αγορά του ακινήτου από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Στις 4/12/2014 δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προσωρινή τιμή μονάδας. Από τότε «τρέχει» η 18μηνη προθεσμία, μέσα στην οποία πρέπει να καταβληθεί το ποσό που επιδικάστηκε για να απαλλοτριωθεί το ακίνητο. Ο λόγος που δεν καταβάλλονται τα χρήματα είναι γιατί οι Κτιριακές Υποδομές πιστεύουν ότι η οριστική τιμή μονάδας θα είναι χαμηλότερη από την προσωρινή που είναι 700 ευρώ το τ.μ.. Αυτό θα αποφασιστεί στο εφετείο που έχει οριστεί στις 12 Απριλίου 2016. Ο κίνδυνος είναι να μην γίνει το εφετείο και να παρέλθει το 18μηνο (4 Ιουνίου 2016), κάτι που σημαίνει ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή. Παράλληλα, ο πρώην ΟΣΚ κατέχει δύο ακίνητα στα οποία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν σχολεία. Το πρώτο οικόπεδο του πρώην ΟΣΚ έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων βρίσκεται απέναντι από το υπάρχον λύκειο και για αυτό προτιμήθηκε να γίνει το νέο λύκειο στον Προφήτη Ηλία. Το δεύτερο οικόπεδο του πρώην ΟΣΚ, έκτασης 4 στρεμμάτων, βρίσκεται επίσης κοντά στο λύκειο.

Οι δύο τάσεις
Με αυτά τα δεδομένα, και μετά από τη συζήτηση που προηγήθηκε αναπτύχθηκαν επί της ουσίας δύο τάσεις. Η μία ήθελε ο δήμος να ζητήσει από τις Κτιριακές Υποδομές να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή σχολείου στο ακίνητό των 12 στρεμμάτων και παράλληλα να προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή σχολείου και στο κτήμα Λαμπάκη. Τα επιχειρήματα αυτής της θέσης είναι ότι θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του σχολείου, καθώς θεωρούν πιθανότερο να αναβληθεί το εφετείο για το κτήμα Λαμπάκη. Σε αυτήν την πρόταση – με κάποιες διαφοροποιήσεις – τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός, η «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» του κ. Στράτου Σαραούδα. Η δημοτική αρχή του κ. Μιλτιάδη Καρπέτα και η “Ελπίδα” τόνισαν ότι αν οι Κτιριακές Υποδομές προχωρήσουν στην κατασκευή σχολείου απέναντι από το υπάρχον λύκειο, δεν πρόκειται να φτιάξουν σχολείο και στο Λαμπάκη και τάχθηκαν υπέρ στην κατασκευή σχολείου στον Προφήτη Ηλία. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι και το εφετείο να μη γίνει, ουσιαστικά ο δήμος θα χάσει έξι μήνες, χρόνος που αξίζει να διακινδυνευτεί για να γίνει το σχολείο στον Προφήτη Ηλία.   

Ψηφοφορία
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψηφίστηκε η πρόταση του κ. Σαραούδα, με τις ψήφους και των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης για επιμονή του δήμου στην κατασκευή σχολείου στο Κτήμα Λαμπάκη και αν τελικά το εφετείο δεν γίνει και δεν οριστεί η τελική τιμή μονάδας, τότε να αποφασίσει το Σώμα πως θα κινηθεί.   

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στο προσκήνιο το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Έκκληση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης για το 2ο λύκειο

Υπό κατάληψη το Λύκειο Μεταμόρφωσης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ