Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η. Γκότσης:«Αν υπάρξουν νέες περικοπές οι δήμοι θα κλείσουν»

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρών στην κοινή συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε και των Προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, ήταν και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης. “Ο προϋπολογισμός, όπως και οι προϋπολογισμοί όλων των προηγούμενων ετών,  κινείται πιστά στις μνημονιακές συνταγές της λιτότητας και των περικοπών που έχουν βυθίσει τη χώρα στην πρωτοφανή ύφεση 25% του ΑΕΠ αθροιστικά και την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Οι δήμοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων τους αυτά τα χρόνια, και από τη δική μου οπτική τουλάχιστον, δεν πρόκειται για μια συμβολή της Αυτοδιοίκησης σε μια προσπάθεια, αλλά για τον πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό της”, υπογράμμισε ο κ. Γκότσης κατά την εισήγησή του, τονίζοντας πως αν στις προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα περιλαμβάνονται νέες περικοπές των ΚΑΠ (όπως έχει διαρρεύσει), οι δήμοι θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμών και θα κλείσουν. Ο ίδιος μεταξύ άλλων είπε:
“Θεωρώ ότι η ΚΕΔΕ και οι ΠΕΔ πρέπει να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική. Να διεκδικήσουμε η κρατική χρηματοδότηση να καλύψει τις ανάγκες μας, δηλαδή να επανέλθει τουλάχιστον στα επίπεδα που προβλέπει η νομοθεσία. Να λυθούν τα προβλήματα χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών μας, να σταματήσει το καθεστώς εργασιακής επισφάλειας στους δήμους , να καλυφθούν οι θέσεις απασχόλησης με μόνιμο προσωπικό και να μην υπάρξουν απολύσεις και διαθεσιμότητες.”

Πρόταση
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α στο τέλος της ομιλίας του πρότεινε να κηρυχθεί με ευθύνη και πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ μια 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση την προσεχή εβδομάδα με κλείσιμο των Δήμων και συγκεντρώσεις στις  μεγάλες πόλεις και βέβαια στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα να συνεχιστούν μέσα στο Δεκέμβριο αγωνιστικά οι κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τις άλλες εκφράσεις της κοινωνίας και των εργαζομένων, ιδιαίτερα ενόψει των νέων μέτρων που θα περάσουν από τη Βουλή και εκτιμώντας τις επιπτώσεις τους στην Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης:

Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί λύσεις και χρήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ