Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εύα Καϊλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή.

Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Εύα Καϊλή εξασφάλισε την εκλογή της από τον Α’ γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα ευρωβουλευτές. Με την διεξαγωγή του Β’ γύρου, οι Αντιπρόεδροι που αναμένεται να εκλεγούν, θα φτάσουν τους 14.

Η κυρία Καϊλή πέτυχε να περάσει σε ψήφους σημαντικά ονόματα της ευρωβουλής, μεταξύ των οποίων και δύο νυν αντιπροέδρους από τη Γερμανία: την Καταρίνα Μπάρλει, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη χώρα της και τον Ράινερ Γουίλαντ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου (μετά το Λαϊκό Κόμμα) και η Ισπανίδα πρόεδρος της, αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελληνίδα συνάδελφο τους, καθώς εκείνη κατάφερε να διακριθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες και χωρίς να πληροί η αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ των μόλις 2 Ευρωβουλευτών τις προϋποθέσεις.

 

 

[Πηγή: in.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ