Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Αλέξης Μαυραγάνης: Στημένα εθνικιστικά παραληρήματα

Δημοσιεύθηκε

στις


Άνανδρη χαρακτηρίστηκε η επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, κ. Αλέξη Μαυραγιάννη, ο οποίος προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:
«Τα στημένα εθνικιστικά παραληρήματα μαζί με τις επιμέρους ψηφίδες των παρασυρμένων με αφορμή (μόνο) τη δικαιολογημένη πικρία του ποντιακού ελληνισμού για την ατυχή (γνωστή και από παλιά εκπεφρασμένη) άποψη Φίλη διαμορφώνουν το άρρωστο πλαίσιο για επικίνδυνες φασιστικές εξάρσεις, οι οποίες θα είναι – και οφείλουμε να είναι – πάντα μειοψηφικές και απολύτως απομονωμένες από την ελληνική κοινωνία. Οι ακροδεξιές – νεοφασιστικές επιθέσεις σε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου και ειδικότερα αυτή που γίναμε μάρτυρες όλοι μέσω των εικόνων ντροπής από τα γεγονότα σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου, αποτελούν βαριά αθλιότητα, κι από τα γεγονότα εκείνα που θυμίζουν άλλες εποχές μεταξύ της μεταπολεμικής και της προδικτατορικής περιόδου, τα οποία οφείλουμε ως ελληνικός λαός και ελληνική δημοκρατική Πολιτεία να κατατάσσουμε στην πλήρη πολιτική και ιστορική απαξία και τους ενόχους διάπραξής τους να τους επιφυλάσσει η δικαιοσύνη την ποινική αντιμετώπιση που τους πρέπει, με την αυστηρότητα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Προσωπικά μένω ταγμένος πάγια και σθεναρά υπέρ της δικαίωσης της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και των εν γένει δικαίων του ποντιακού ελληνισμού. Πάντα, όμως, μακριά από στοχοποίηση προσώπων για τη δυνατότητά τους να εκφράζουν την άποψή τους, στο βαθμό τουλάχιστον που δεν επιχειρούν αντιδημοκρατικά να επιβάλουν τις αντιλήψεις τους».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ