Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

Αντίδραση Μερκουράκη για την παράταση στο Κλειστό Γυμναστήριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Παράταση 7 μηνών, η οποία θα επιτρέψει στην ανάδοχο εταιρεία να ολοκληρώσει το Κλειστό Γυμναστήριο, κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στο αιτιολογικό του αιτήματος, δεν υπήρχε επαρκής στοιχειοθέτηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, κ. Μερκουράκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε: «
Θέλω να σας θυμίσω πως το αρχικό πλάνο ήταν πέρυσι τέτοια εποχή να έχει παραδοθεί το εξωτερικό κομμάτι, λέγατε επίσης, προεκλογικά πως το γήπεδο θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα από τις προβλέψεις. Εμείς συσσωρεύουμε υπενθυμίσεις και γι’ αυτό σας ζητώ να μου απαντήσετε υπεύθυνα σε 2 ερωτήσεις:
Πιστεύετε πως το έργο θα χρειαστεί νέα χρονική επέκταση;
Πιστεύετε πως το έργο δύναται να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση;”
Ο κ. Μερκουράκης ζήτησε πλήρη τεχνικο-οικονομική αναφορά του έργου εντός 10 ημερών  και νομική αιτιολόγηση για τους λόγους της παράτασης για να διαπιστωθεί αν μια τέτοια απόφαση είναι νόμιμη.
Ο Δήμαρχος, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, τόνισε πως κι άλλα έργα καθυστερούν να ολοκληρωθούν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.  Όταν επανήλθε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ, ο κ. Χατζηδάκης ανταπάντησε: «Τι θέλετε να μην ολοκληρωθεί το έργο;». Ο κ. Μερκουράκης σχολίασε: «Στόχος μας ήταν οι απαντήσεις. Δεν είναι ο στόχος μας να μην γίνει το έργο, αλλά να γίνει σωστά. Θα πάρουμε την τεχνικό-οικονομική έκθεση και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε με το ΤΕΕ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ