Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Αντάρτικο» ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Θα απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Tην απόφαση να απέχει, από αύριο Τετάρτη, από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής, έλαβε επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρχή θα γίνει το πρωί με τη διαδικασία λήψης απόφασης της Ολομέλειας επί της άρσης ασυλίας ή μη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, αναφορικά με την υπόθεση Folli Follie.

Αιτία για το «αντάρτικο» των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί η δυνατότητα των βουλευτών να συμμετέχουν σε ονομαστικές ψηφοφορίες και με επιστολική ψήφο πλην της φυσικής παρουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας.

Με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες της Βουλής απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής ότι είναι τεχνικά αδύνατη και επισφαλής η συμμετοχή όσων δεν μπορούν παρευρεθούν αυτοπροσώπως στην Ολομέλεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex με εικόνα και ήχο έναντι της επιστολικής ψήφου, δεν έχει πείσει το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ρίξει από την περασμένη εβδομάδα προειδοποιητικά πυρά περί αποχής του κόμματος δια στόματος της Όλγας Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη είχε απαιτήσει να παρασχεθούν επαρκείς εξηγήσεις από την αρμόδια τεχνική εταιρία, επιμένοντας ότι η επιστολική ψήφος παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας με πρόσχημα την πανδημία, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί η μέθοδος της επιστολικής σε ονομαστικές ψηφοφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε αποχή, όπως και αποφασίστηκε εντέλει επισήμως χθες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει πράξη την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής, λόγω του ότι γίνονται με επιστολή ψήφο κι όχι με φυσική παρουσία κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής», αναφέρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση πάντως και δη το γεγονός ότι έχει ως απαρχή την αυριανή διαδικασία άρσης ασυλίας του κ. Αραχωβίτη, για μία υπόθεση στην οποία ο ίδιος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του, είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει δηκτικά σχόλια – αν μη τι άλλο της συμπολίτευσης – περί άλλων σκοπιμοτήτων. Πηγή: reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ