Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΠΝΟΗ κατηγορεί την δημοτική αρχή για προσβολή της δημοκρατίας

Την δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει η παράταξη “ΠΝΟΗ” με επικεφαλής τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη επειδή σε πρόσφατη εκδήλωση δεν της δόθηκε ο λόγος.
Συγκεκριμένα, η καταγγελία της παράταξης είναι η εξής: “Στις 4 Οκτωβρίου 2018 η διοίκηση του Δήμου απέδειξε για μια ακόμα φορά το αντιδημοκρατικο της πρόσωπο.
Στην εκδήλωση των ΚΑΠΗ για την τρίτη ηλικία επιλεκτικά κάλεσε στο βήμα επικεφαλής μιας μόνο δημοτικής παράταξης να απευθύνει χαιρετισμό αγνοώντας προκλητικά τον παρευρισκόμενο επικεφαλής της εκλεγμενης δημοκρατικά δημοτικής μας παράταξης.
Αυτό συνιστά προσβολή της δημοκρατίας αλλά δείχνει και τον πανικό της διοίκησης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το μήνυμα μας για την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας έχει ως εξής: “Η προστασία της τρίτης ηλικίας είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας. Ο πρωτοποριακός θεσμός των ΚΑΠΗ, κατά την γνώμη μας χρειάζεται βελτίωση και προσαρμογή στις σημερινές συνθήκες. Για αυτό απαιτείται άμεσα η έναρξη διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μέλη των ΚΑΠΗ, εργαζόμενους, δημοτικές παρατάξεις ώστε τα ΚΑΠΗ να προσφέρουν ότι σήμερα είναι αναγκαίο. Για αυτό απαιτείται μια δημοτική αρχή που θα πρωτάξει τις κοινωνικές δαπάνες, θα διπλασιάσει τον προϋπολογισμό της διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής και όχι μια αρχή σαν την σημερινή που προτάσσει την αυτοπροβολή της, τον άρτο και τα θεάματα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ