Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Ανατροπή για το βρεφονηπιακό σταθμό στην Καναπίτσα

Δημοσιεύθηκε

στις


Για μία πολύ αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή της Καναπίτσας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ενώ τοποθετείτο για το ζήτημα των δημοτικών τελών και υπογράμμιζε πόσο σημαντικά είναι τα έσοδα από τα τέλη για τα ταμεία του δήμου «πετάχτηκε» στο θέμα του παιδικού σταθμού διαβάζοντας μία επιστολή που είχε μόλις φθάσει στο δήμο και η οποία εν ολίγοις ενημέρωνε ότι από τη νέα χρονιά θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει το κόστος κατασκευής του έργου.

Όλα όσα αναφέρει ο κ. Καρπέτας:
Ο κ. Καρπέτας αφού έκανε το σχόλιο «ακούστε να δείτε τι σημαίνει στην πράξη να παριστάνεις τη δημοτική αρχή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε τοπική είμαστε, ούτε αυτοδιοίκηση», διάβασε κάποια αποσπάσματα της επιστολής η οποία ανέφερε: «Μετά το πέρας της Προγραμματικής περιόδου, το έργο δεν θα είναι πλέον συγχρηματοδοτούμενο. Έργα που δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/15 θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν με ευθύνη και δαπάνες του φορέα».
Μάλιστα, ο δήμαρχος προχώρησε και σε ένα ακόμη σχόλιο με αποδέκτη τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς όπως είπε: «Αυτά είναι τα σπασμένα του Βαρουφάκη. Διότι το έργο σταμάτησε επί έξι μήνες. Έκανε ο εργολάβος εργασίες ύψους περίπου 300.000 ευρώ και αφού δεν πληρωνόταν σταμάτησε, όπως είχαν σταματήσει όλοι εκείνη την εποχή.»
Ο κ. Καρπέτας, συνέδεσε τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη με αυτήν την εξέλιξη τονίζοντας ότι δεν γίνεται να αφήσει το έργο στη μέση και ότι θα πρέπει να το χρηματοδοτήσει ο δήμος και έτσι ανατρέπεται ο οικονομικός σχεδιασμός που έχει κάνει ο δήμος.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.070.000 ευρώ.     

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ