Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αμετανόητος ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για τη χυδαιολογία κατά του πρωθυπουργού [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Μαξίμου και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στο εν λόγω βίντεο ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», κάνοντας μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση. Συμπληρώνει μάλιστα ότι «κι αν με κάλεσε δεν έρχομαι, τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή;»

Δείτε το επίμαχο βίντεο: 

Κυβερνητικά στελέχη: “Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης”

Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαιότητες του κ. Μουτζούρη στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και σχολίαζαν: «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Ντόρα Μπακογιάννη: “Απίστευτα καραγκιοζιλίκια από τον Μουτζούρη”

Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, μετά το βίντεο που προκάλεσε σάλο, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Απίστευτα καραγκιοζιλίκια», είπε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Είναι ένας άνθρωπος που κάνει show. Όπως φώναζαν παλιά στα γήπεδα “έμπαινε Γιούτσο, έμπαινε!” και ζει τον μύθο του», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο έτερος προσκεκλημένος της εκπομπής, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τη συμπεριφορά του κ. Μουτζούρη.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη:

Σπυράκη: “Το έστησε ο Κ. Μουτζούρης”

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε η βουλευτής της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, σχετικά με τα όσα είπε σε ιδιωτική του συνομιλία ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Μηταράκης: “Να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό”

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, ο υπουργός έκανε λόγο για «χυδαιότητες» του περιφερειάρχη.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε τον κ. Μουτζούρη «γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα». «Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη», είπε και πρόσθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. «Δεν είναι πλάκα», συνέχισε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Αμετανόητος ο Μουτζούρης: H συνομιλία ήταν ιδιωτική, λέει ο περιφερειάρχης

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για το βίντεο με τις ακατάλληλες εκφράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα επεισόδια στα νησιά.

«Υπήρχε εκνευρισμός στην ιδιωτική μου συνομιλία, προσπαθούσα να φυλάξω τα ΜΑΤ από τους κατοίκους», υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο στον Γιώργο Παπαδάκη, για να συμπληρώσει πως οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν όντως υπερβολικές, ωστόσο, είπε πως θα πρέπει να υπάρχει επιείκεια γι’ αυτό, καθότι ο ίδιος, εκείνη τη στιγμή, είχε εισπνεύσει καπνό από καπνογόνο και είχε χτυπηθεί στα πόδια.

Κώστας Μουτζούρης: “Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;”

Ο κ. Μουτζούρης εμφανίστηκε αμετανόητος για τη χυδαιότητα που επέδειξε για το πρωθυπουργό και σε δηλώσεις του στο Θέμα 104,6. «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

«Κατ’ ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου». Όπως είπε ο Κώστας Μουτζούρης στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».

Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Όσον αφορά στα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών σε Λέσβο και Χίο ο κ. Μουτζούρης είπε «καταδικάζω 100% τον εγκλωβισμό των ΜΑΤ όπως καταδικάζω τις βιαιότητες που υπέστησαν οι κάτοικοι των νησιών. Ήταν πολύ βίαιοι αυτή τη φορά οι αστυνομικοί. Εγώ τα σέβομαι τα σώματα ασφαλείας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ