Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αλλαγή φρουράς μετά από οκτώ χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις


Ακόμα μια έκπληξη στις εκλογές των βορείων προαστίων ήταν η νίκη του κ. Γιώργου Μαρκόπουλου στο Δήμο Γαλατσίου. Ο κ. Μαρκόπουλος κατάφερε να κερδίσει τον επί οκτώ χρόνια δήμαρχο της πόλης κ. Κυριάκο Τσίρο, με τον οποίο αναμετρήθηκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Μυστικό της νίκης του κ. Μαρκόπουλου ήταν η συμμαχία με τον τρίτο του πρώτου γύρου των εκλογών κ. Μανώλη Πρωτονοτάριο (και πρώην συνεργάτη του απερχόμενου Δημάρχου), η οποία ήταν καθοριστική για να γίνει η ανατροπή στην πόλη. Ο δεύτερος της πρώτης Κυριακής Γιώργος Μαρκόπουλος κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο Κυριάκο Τσίρο και μάλιστα με άνεση: 56,7% έδωσαν οι Γαλατσιώτες στον Γιώργο Μαρκόπουλο, ταυτόχρονα δε και τη δημοτική αρχή, 43,22% στον κ. Τσίρο.

Κωδικός: Ανανέωση
Οι εκλογές, όπως φαίνεται στην τελική ανάλυση, κρίθηκαν στην διάθεση των Γαλατσιωτών για ανανέωση. Από τη μία ο κ. Μαρκόπουλος, μολονότι έμπειρος δημοτικός σύμβουλος, είναι νέος στην ηλικία, κατεβάζοντας μια εξίσου νέα πρόταση. Από την άλλη ο δοκιμασμένος επί οκτώ χρόνια κ. Τσίρος, με αποδυναμωμένο, μάλιστα, συνδυασμό μετά από την φυγή πολλών στελεχών του. Ένα από αυτά ήταν και ο κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος αποδείχθηκε ο ρυθμιστής της δεύτερης Κυριακής. Στα πρώτα του μηνύματα, ο νέος Δήμαρχος της πόλης υποσχέθηκε να φέρει αυτή την ανανέωση και στη δημοτική αρχή. Μένει βέβαια να δούμε εάν θα το κάνει πράξη.

Ο Δημήτρης Στεργίου ξεκινάει νέα θητεία

Ο πολιτικός στίβος της Νέας Ιωνίας

Η μεγάλη ώρα του Νίκου Μπάμπαλου

Αγία Παρασκευή: Ο επιμένων, Γιάννης Σταθόπουλος, νικά

Δήμος Χαλανδρίου: Με αριστερό Δήμαρχο για πρώτη φορά

Το πολιτικό τοπίο στο Δήμο Κηφισιάς


Δήμος Μεταμόρφωσης: Ο αισιόδοξος Μιλτιάδης Καρπέτας ετοιμάζεται για νέα θητεία

Δήμος Βριλησσίων: Ο Ξένος Μανιατογιάννης αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης:Η αλλαγή σκυτάλης θα φέρει και αλλαγή πολιτικής;

Δήμος Αμαρουσίου:Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Γιώργος Πατούλης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ