Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Αλλαγή κατεύθυνσης, αλλαγή υποδείγματος, πολιτική αλλαγή”, του Κώστα Ζαχαριάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη, Βουλευτή στη Β1 εκλογική περιφέρεια στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και Τομεάρχη Εσωτερικών στο Χ-τύπο

Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη, την παρακολουθούμε να, κάνει συνεχώς μικρά και μεγάλα «δώρα» στους πολύ ισχυρούς φίλους του. Τρία χρόνια μετά, σε μια περίδο που αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, οι συγκριτικοί δείκτες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δυστυχώς, είναι δραματικοί για την Ελλάδα.

Η μεσαία τάξη, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί έχουν αφεθεί στην τύχη τους αντιμέτωποι με την πληθωριστική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια. Στην Ελλάδα ο γενικός πληθωρισμός είναι μεσοσταθμικά μεγαλύτερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι κατά πολύ υψηλότερος, αντιστοίχως.

Ιδεοληψία; παράδοση στα συμφέροντα; αμηχανία λήψης αποφάσεων; ότι κι αν συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Τη στιγμή που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα, η Ελλάδα, με βάση την κατάταξη των τιμών, έχει πιο ακριβά καύσιμα σε σχέση με χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις της ακρίβειας, ενώ τα εισοδήματα των πολιτών δεν είναι ανάλογα των πολιτών κρατών, όπως η Φινλανδία, η Γαλλία ή η Γερμανία.

Τι μπορεί σήμερα να γίνει: υπάρχουν οι απλές και καθαρές προτάσεις και λύσεις, που έχουμε θέσει δημόσια ως Αξιωματική Αντιπολίτευση με σκοπό την ελάφρυνση του φορτίου των πολιτών, όπως η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, και η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Ο χειμώνας των πολιτών θα είναι δύσκολος. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας, και όσο προχωράμε προς το χειμώνα, θα το πληρώσουμε ακριβά. Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία. Αποδείχθηκε περίτρανα με την συμφωνία Υπουργείο Ανάπτυξης – super market.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα εντείνει την αντιπολιτευτική του πίεση στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας να εξανεμίζεται. Ας δούμε ως καλές πρακτικές πως αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση και φτώχεια στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, τι μέτρα λαμβάνουν στις κεντρικές και βόρειες χώρες της Ευρώπης.
Εάν αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν άμεσα με μέτρα, θα διογκωθούν. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι μπροστά μας και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει φτάσει στα όριά του, ενώ οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας έχουν ήδη εξαντληθεί.

Είναι η ώρα να δείξουμε στους προοδευτικούς πολίτες και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό , ότι αυτά τα οποία προτείνουμε τα εννοούμε και μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης , η κοινωνία αλλαγή παραδείγματος. Η ανάγκη για μια προοδευτική Κυβέρνηση κάθε μέρα που περνάει γίνεται ορατή σε όλο και πιο πολλούς πολίτες. Στο χέρι μας είναι- στο χέρι των προοδευτικών πολιτών- να παλέψουμε για αυτή την μεγάλη αλλαγή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ