Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε το παλιό να επιστρέψει από το παράθυρο

Δημοσιεύθηκε

στις


Κατα μέτωπον επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στο Αιγάλεω στην πλατεία Εσταυρωμένου. Ξεκινώντας ο πρώην Πρωθυπουργος υπογράμμισε πως “Δε θα αφήσουμε το παλιό, που ο λαός μας το έδιωξε από τη πόρτα το περασμένο Γενάρη, να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο”.
Στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους τονίζοντας τα εξής:
“Στις 20 του Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο. Ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν τα κόμματα και οι πολιτικοί του χθες. Τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την οικονομία από τη κρίση και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα στη στέρεη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής.
Η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει γύρω του το πιο παλιό από το παλιό. Πολιτευτές καταδικασμένους για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Συμμέτοχους στη Λίστα Λαγκάρντ. Ανθρώπους που ισχυρίστηκαν κυνικά πως «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Στελέχη που κούνησαν το δάχτυλο στον κόσμο καλώντας όποιον δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του.
Και ποια είναι η στρατηγική τους;
Να κρύψουν αυτά που υπέγραψαν. Αυτά που θέλουν να κάνουν. Όσα πρεσβεύουν. Και να μπουν στην επόμενη κυβέρνηση.
Ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, όπως ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει. Αυτό είναι ο μοναδικός τους στόχος.
Γιατί καταλαβαίνουν ότι μόνο έτσι μπορεί να αναστηθεί το παλιό πολιτικό κατεστημένο. Να ξαναμπεί στο παιχνίδι από το παράθυρο, λίγους μήνες από την στιγμή που ο ελληνικός λαός το πέταξε έξω από την πόρτα.
Μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή:
-Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος.
-Για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα.
-Για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής.
-Για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον.
-Για να μπορούν οι επιτήδειοι να βάζουν χέρι στα χρήματα του ΕΣΠΑ.
-Για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας.
-Για να κατηγορούνται συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως άχρηστοι, έτσι ώστε να κρέμονται πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις. Και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
-Για να παραμένει ανοιχτή η πόρτα στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την ολοκληρωτική εξαθλίωση των συντάξεων.
Για όλα αυτά πασχίζει ο κ. Μεϊμαράκης να μας πείσει να κάνουμε κυβέρνηση μαζί. Και εμείς σήμερα του οφείλουμε μια απάντηση :
Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε. Βρείτε κάποιον άλλο, πιο έντιμο τρόπο, για να κοροϊδεύετε τον κόσμο και να πετύχετε το στόχο σας που είναι ένας και μοναδικός. Να μη δώσει ο λαός την ισχυρή εντολή που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται η χώρα.
Ε λοιπόν δε θα σας τη κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός. Θα δώσει ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.
Πολίτες του Αιγάλεω  Η αντιδραστική παλινoρθωση που επιδιώκουν δεν θα περάσει.
Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες.
– Θέλουμε να διαπραγματευτούν σε λίγο καιρό το χρέος εκείνοι που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο, ή εκείνοι που επέβαλαν την ανάγκη της μείωσής του στους δανειστές;  
– Θέλουμε να διαπραγματευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και τις ελευθερίες των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όσοι επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα;
– Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;
– Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν μια και δυο και τρεις φορές;
Και ήταν έτοιμοι να τις τελειώσουν με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος; Που μας ζήταγαν να υπογράψουμε την κατάργηση του ΕΚΑΣ”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας έθεσε στους πολίτες το ακόλουθο δίλημμα:
-Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα;
-Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;
“Αποφασίζουμε με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο. Όχι ποιος να καθίσει στην καρέκλα. Αλλά ποιος στάθηκε, στέκεται, και θα σταθεί όρθιος   Δίπλα στο λαό, με το λαό, για το λαό. Ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν, Κερδίζουμε το αύριο” κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ