Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Έργο ζωτικής σημασίας για την Αγία Βαρβάρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 
Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εργασίες Συντήρησης γηπέδου στα Ριμινίτικα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας», συνολικού προϋπολογισμού 1,13 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη, στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.
Πρόκειται για ένα ακόμη αθλητικό έργο που η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με δικούς της πόρους και αφορά τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου γηπέδου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπως οριοθέτηση του γηπέδου, εργασίες κατασκευής υποβάσεων και στεγάνωσης, επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό του χώρου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή αγώνων σε αυτό.

Δήλωση Σγουρού
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κατά την ομιλία του, τόνισε: «Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα για τα έργα στο δήμο σας με σωστό προγραμματισμό και διαχείριση. Από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν βάζει χρήματα για τον αθλητισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε εμείς. Γι΄αυτό, εξακολουθούμε να στηρίζουμε υλικά και τεχνικά την κατασκευή αθλητικών έργων. Το έργο αυτό, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αθλητικών έργων, προϋπολογισμού άνω των 100 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτούμε σε περιοχές της Αττικής που το έχουν ανάγκη, αποδεικνύει ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας και δεν εκτοξεύουμε πολύχρωμα πυροτεχνήματα μόνο για εντυπωσιασμό».
Ενώ στη συνέχεια, επεσήμανε ότι: «Παράλληλα, καταγράφουμε και τις υπόλοιπες δράσεις μας και εστιάζουμε την προσοχή μας στη στήριξη περιοχών που πραγματικά το έχουν ανάγκη, όπως η Δυτική Αθήνα, όπως ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας, όπου έχουμε συμβάλει με έργα συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε προνομιούχους και μη, ούτε διαλέγει περιοχές. Όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, άνθρωποι και υπηρεσίες με όρεξη για δουλειά, εμείς θα ανταποκρινόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε».

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, αφού αναφέρθηκε καταρχήν στην αμέριστη αρωγή της Περιφέρειας Αττικής και την καθοριστική συμβολή της στην υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή, είτε με δικούς της πόρους είτε με ένταξη έργων στο ΠΕΠ Αττικής, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον Δήμο μας, γιατί για το συγκεκριμένο έργο υπήρξαν 10 χρόνια ταλαιπωρίας. Συναντήσαμε διαφορετικές απόψεις, εμπόδια, δυσπιστία, όμως δικαιωθήκαμε από το Συμβούλιο Επικρατείας και γι’ αυτό το λόγο αισθανόμαστε χαρά και ανακούφιση. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και τους νέους. Μένει μόνο να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε με συνέπεια την καλή συνεργασία μας, ώστε να μη χαθεί πλέον ούτε μία μέρα».

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστας Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Καράμπελας, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πανταλάκη- Ανδριανοπούλου Ιωάννα, Ερμίδου Γεωργία, Γιαννακάκος Βασίλης και Μαριδάκης Στέλιος, ενώ παρέστησαν ακόμη Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίας Βαρβάρας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΠΕ Αγία Ελεούσα».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ