Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Άρθρο της Ζωής Ράπτη: “Υλοποιώντας μια συμφωνία αλήθειας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις παρέες συνηθίζεται να λέγεται, εν είδει αστείου, ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο για μία κυβέρνηση να φανεί επιτυχημένη, όταν η προηγούμενη είναι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις παλινωδίες, τις ιδεοληψίες, το διχασμό, το κλείσιμο των τραπεζών, τις 17ωρες «διαπραγματεύσεις» που καταλήγουν σε νέα μνημόνια τρισχειρότερα των προηγουμένων, με την απώλεια ελέγχου στο μεταναστευτικό, την ύφεση και την γενικευμένη ανομία και εγκληματικότητα που επικρατούσε στην χώρα. Δεν υπάρχει κάτι πιο εσφαλμένο όμως, από την προαναφερθείσα παρατήρηση.

Ο πήχης των κυβερνητικών επιδόσεων όντως κατέβηκε πάρα πολύ χαμηλά από την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά, σε αυτή την καθοδική πορεία ακολούθησε, δυστυχώς, και η χώρα. Οπότε, μια κυβέρνηση θα έπρεπε να υπερβάλει τον εαυτό και τις δυνάμεις της για να ανακόψει την κούρσα προς την κατηφόρα.

Η Νέα Δημοκρατία, παρόλο που δεν σταμάτησε να αντιμετωπίζει κρίσεις, οι οποίες αναμφίβολα ξεπερνούσαν τις δυνάμεις των υπολοίπων κομμάτων του πολιτικού συστήματος, έχει κομίσει θετικά, χειροπιαστά αποτελέσματα στην πατρίδα και στον λαό. Εκεί που οι άλλοι θα έβρισκαν προφάσεις και δικαιολογίες για την κατάρρευση και την καταστροφή η Νέα Δημοκρατία με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε λύσεις με άξονα τη συμφωνία αλήθειας, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, στον ελληνικό λαό.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιθετικών τακτικών της Τουρκίας στον Έβρο, με τα έργα ανάσχεσης των κυμάτων προσφύγων και μεταναστών, η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊου, η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, με φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, η διευκόλυνση προσέλκυσης επενδύσεων με απλοποίηση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος, ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του κράτους, η έναρξη των έργων στο Ελληνικό, τα εγκαίνια τριών νέων σταθμών του μετρό, η τηλεκπαίδευση είναι μερικά από τα δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς που έχει κάνει σε πολλούς τομείς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εικόνα της χώρας μας σήμερα είναι διαφορετική, καλύτερη και δικαιώνει την επιλογή που έκαναν οι Έλληνες, πριν ένα χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρωθυπουργός «η
εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα». Και είναι αλήθεια ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά , σε τόσο λίγο
χρονικό διάστημα.

Λαού θέλοντας και Θεού επιτρέποντος θα μπορέσουμε, όλοι μαζί, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στην πατρίδα μας υλοποιώντας την συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες με εργατικότητα , συνέπεια και δημιουργικότητα.

 

*η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ