Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δυνατότητα σύστασης γραφείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας που στελεχώνουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος και τη θετική ανταπόκριση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κ. Χαλκιά στον οποίο είχε θέσει την πρόταση του για τη δημιουργία γραφείου στην Περιφέρεια κατά τη σχετική συνάντησή τους, επισήμανε στον κ. Σταϊκούρα πως πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία, με στόχο, μεταξύ άλλων, να συμβάλλει πιο ουσιαστικά και πιο αποτελεσματικά η Περιφέρεια και στο έργο του κεντρικού κράτους.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε εύλογη την πρόταση του κ. Πατούλη, συμφωνόντας ότι η σύσταση του γραφείου θα διευκολύνει διαδικασίες που σχετίζονται με τη λειτουργία της Περιφέρειας και τόνισε πως θα εξετάσει το θέμα στις λεπτομέρειές του που σχετίζονται κυρίως με το τρόπο διάρθρωσης της δομής.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης έθεσε στον υπ. Οικονομικών και το ζήτημα της ανάγκης να προβλεφθεί η κάλυψη οδοιπορικών εξόδων για τους εργαζόμενους που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως εκτελούν πολύ σημαντικά καθήκοντα και στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η διευκόλυνση τους με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα υποστήριξης ούτε από επαρκή αριθμό άμισθων συμβούλων, υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία η στελέχωσή της από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις για το χειρισμό της πληθώρας των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Ο υπ. Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα του Περιφερειάρχη Αττικής, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στη λειτουργία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ